آموزش, برنامه نویسی, نقشه راه

زبان html چیست؟ چطور html یاد بگیریم؟

زبان html چیست؟ چطور html یاد بگیریم؟

بیایید نگاهی به یکی از ابزار های ضروری در طراحی سایت بیاندازیم. زبان html چیست؟ چطور html یاد بگیریم؟ این دو سوال را برسی میکنیم و پاسخی برای این سوال ها خواهیم یافت.

اگر اصلاً با دنیای اینترنت و کدنویسی آشنایی دارید، احتمالاً نام HTML را بارها شنیده اید. می دانید این زبان برنامه نویسی دقیقا چیست و چه کاربردی دارد؟
آیا یادگیری این زبان برای طراحی وب سایت و ورود به دنیای دیجیتال ضروری است؟
یادگیری این html سخت است؟

با پویان توسعه همراه باشید و به تمام این سوالات به زبانی ساده پاسخ دهید و در مورد زبان HTML بیشتر بدانید.

زبان HTML به زبان ساده

اگر بخواهیم این زبان برنامه نویسی را به سادگی و در یک مثال برای شما توضیح دهیم، می توانیم آن را با اسکلت اولیه در ساخت و ساز ساختمان مقایسه کنیم. در واقع فرقی نمی کند که در حال ساخت یک آسمان خراش چند طبقه هستید یا یک ویلای ساده، در مرحله اول باید اسکلت، قالب و بدنه اصلی را بسازید.

زبان HTML در طراحی وب سایت دقیقا مشابه اسکلت اولیه ساختمان است که فرمت اصلی را آماده می کند. این زبان به شما اجازه می دهد تا ساختار کلی سایت خود را با استفاده از تگ ها آماده کنید. به عنوان مثال، شما محل هدر، پاورقی یا منو را مشخص می کنید. برای طراحی سایت باید دو مرحله را انجام دهید:

  • در مرحله اول با استفاده از زبان HTML ساختار و قالب بندی آن را انجام می دهید.
  • در مرحله دوم با استفاده از CSS جذابیت بصری به آن اضافه می کنید.

بنابراین هنگام طراحی هر سایتی باید از HTML استفاده کنید.

 

HTML دقیقا چیست؟

بعد از آشنایی کلی با مفهوم HTML، می خواهیم بدانیم این زبان دقیقا چیست و چگونه کار می کند. اول از همه باید بدانیم که HTML یک زبان برنامه نویسی نیست. این زبان یک زبان نشانه گذاری است که ساختار محتوای سایت را مشخص می کند.

در این زبان هیچ فرمان، حلقه و عوامل دیگری مانند زبان های برنامه نویسی وجود ندارد. همانطور که از نام آن پیداست، از نشانه ها استفاده می کنید. در این زبان، از برچسب‌ها برای ایجاد پیوند استفاده می‌کنید، پاراگراف‌ها، فهرست‌ها، جداول و عکس‌ها و مکان آن‌ها را مشخص می‌کنید و می‌توانید اسکلت صفحات وب ایجاد کنید.

مهمترین عنصر در این زبان در واقع تگ ها هستند که می توانید از آنها برای تهیه قالب اصلی سایت خود استفاده کنید. در واقع می توان گفت که از این زبان برای ساختاربندی محتوا در هر سایتی استفاده می شود.

 

همچنین بخوانید : کسب درآمد از برنامه نویسی

 

مخفف زبان html چیست؟ و به چه معناست؟

اصطلاح HTML در واقع مخفف Hyper Text Markup Language است. فرامتن به متنی گفته می شود که حاوی ارجاعاتی به متون دیگر باشد. با استفاده از این مراجع، کاربران حتی می توانند به صفحات دیگر و بخش های دیگر دسترسی داشته باشند.

فرامتن اساساً روشی است که می توان از آن برای پیمایش بین صفحات وب استفاده کرد. Hyperfunction این زبان نیز به این معنی است که حالت خطی ندارد و با کلیک بر روی قسمتی می توان به آن منتقل شد.

در قسمت بالا با مفهوم نشانه گذاری آشنا شدیم و همانطور که گفتیم مهمترین قسمت زبان HTML تگ ها هستند. در واقع تگ متون داخل را علامت گذاری می کند و زمانی که دستورالعمل ها به این تگ ها می رسد، علامت را می شناسد و کار لازم را انجام می دهد.

تگ های این زبان بین دو تخته بزرگتر و کوچکتر یا در واقع دو براکت گوشه ای قرار می گیرند. شما می توانید هر چیزی از عکس، فیلم و متن را در این برچسب ها قرار دهید. برچسب ها کاربردهای متفاوتی دارند و کارهای متفاوتی انجام می دهند.

اگر بتوانید مفاهیم این تگ ها را یاد بگیرید، در اصل زبان HTML را تا حد زیادی یاد گرفته اید. برای مثال ساده ترین تگ تگ قالب بندی متن است. با این کار متن مورد نظر به صورت پررنگ نمایش داده می شود. وقتی صفحه ای را در مرورگر خود باز می کنید، برچسب ها قابل مشاهده نیستند، اما جلوه ها قابل مشاهده هستند.

 

همچنین بخوانید : رابط کاربری UI چیست؟

 

تاریخچه HTML

اولین نسخه از زبان HTML به اوایل دهه 1980 توسط تیم برنزرلی باز می گردد. این زبان فقط 18 برچسب داشت. از آن زمان، این زبان نشانه گذاری دستخوش تغییرات زیادی شده و تگ های زیادی به آن اضافه شده است.

رایج ترین نسخه این زبان HTML 4.01 بود که در سال 1378 به عنوان زبان استاندارد معرفی شد. بزرگترین و بهترین آپدیت این زبان نیز در سال 2013 با نام HTML5 معرفی شد. در این به روز رسانی، برچسب های معنی دار و پرکاربردی مانند <article>، <footer > و <header> نیز استفاده شد.

 

مزایا و معایب زبان html چیست؟

این زبان نشانه گذاری طراحی وب سایت دارای مزایا و محدودیت هایی است که قبل از یادگیری با آن باید بدانید.

از مزایای اصلی این زبان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • می تواند در همه مرورگرها اجرا شود.
  • یادگیری آن آسان و سرگرم کننده است.
  • این یک زبان متن باز است و دسترسی به آن و برچسب های آن رایگان است.
  • به خوبی با زبان های سمت سرور مانند PHP ادغام می شود.

 

از معایب و محدودیت های این زبان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در پشتیبانی از مرورگرهای قدیمی ضعیف است.
  • فقدان قوانین برنامه نویسی منطقی نیاز به طراحی جداگانه برای هر صفحه را ایجاد می کند.
  • ایستا است و برای برقراری ارتباط با کاربر به زبان های سمت سرور متکی است.

 

 

چه رابطه ای بین HTML و سایر زبان های برنامه نویسی مانند جاوا اسکریپت و CSS وجود دارد؟

HTML به همراه سایر زبان های برنامه نویسی مانند جاوا اسکریپت و CSS هسته اصلی سایت را تشکیل می دهد. با توجه به توضیحات بالا، احتمالاً تا حد زیادی رابطه بین این زبان ها را درک کرده اید. زبان HTML فقط ساختار و بدنه اصلی سایت را تشکیل می دهد و اجازه اضافه کردن جذابیت های خارجی را نمی دهد.

در دنیای دیجیتال امروزی که از هر ترفندی برای جلو افتادن از رقبا استفاده می شود، بدون شک یک سایت ثابت و غیرجذاب شانس زیادی برای موفقیت ندارد. بنابراین اگر سایتی در کنار سایر زبان های برنامه نویسی قرار گیرد و در طراحی از آن استفاده شود به موفقیت دست می یابد.

اگر بخواهیم فرآیند طراحی سایت با استفاده از این زبان ها را تعریف کنیم، می توانیم زبان HTML را برای یک انسان برهنه که دارای قالب. و چارچوب انسان است. زبان css آن را لباس های شیک و زیبایی می پوشاند و تزیین می کند.

جاوا اسکریپت همچنین به آن توانایی حرکت و صحبت می دهد. بنابراین، ارتباط این زبان نشانه گذاری با سایر زبان های طراحی وب سایت را می توان در سه نکته زیر خلاصه کرد:

  1. زبان HTML به شما این امکان را می دهد که قالب اصلی سایت را با استفاده از تگ های از پیش تعریف شده ایجاد کنید.
  2. با کمک CSS می توانید رنگ ها را تغییر دهید، عناصر مختلف را جابجا کنید و فونت ها را تغییر دهید و سایت را زیبا و زیبا کنید.
  3. با استفاده از جاوا اسکریپت می توانید سایت را از ایستا به پویا تغییر دهید و عناصر تعاملی مانند گالری عکس، صفحات پاپ آپ و لغزنده را اضافه کنید.

 

همچنین بخوانید : کسب درآمد از طراحی سایت با وردپرس

 

کاربردهای زبان html چیست؟

آیا استفاده از HTML فقط به طراحی و ایجاد صفحات وب محدود می شود؟ بدون شک! این زبان دارای چندین کاربرد دیگر مانند ناوبری اینترنتی، ایجاد اسناد وب، ایجاد تصاویر واکنش گرا، ذخیره سازی سمت کلاینت و … می باشد که در زیر با برخی از مهمترین این اپلیکیشن ها آشنا می شویم.

برنامه HTML

این برنامه یک برنامه مبتنی بر ویندوز است که حاوی کدهای HTML و پویا است. علاوه بر این زبان، از یک زبان برنامه نویسی سازگار با اینترنت اکسپلورر نیز استفاده می شود.

تصاویر واکنش گرا از صفحات وب

با استفاده از زبان HTML، پرس و جوها را می توان در جایی که تصاویر پاسخگو هستند تنظیم کرد. با استفاده از ویژگی Srcset و ترکیب آن با عناصر تصویر، نمایش یک تصویر توسط مرورگر به طور کامل در سمت کاربر قابل انجام است.

 

همچنین بخوانید : نقشه راه یادگیری طراحی سایت

 

ذخیره سازی سمت مشتری

تا مدت ها پیش، ذخیره داده های مرور کاربر در طول جلسات امکان پذیر نبود. برای رسیدن به چنین وظیفه ای باید از کوکی های سمت کاربر استفاده شود یا زیرساخت سمت سرور فراهم شود. اما در نسخه html5 می توان این ویژگی را با استفاده از index DB و حافظه محلی ارائه داد.

امکان توسعه بازی

قبل از آپدیت HTML5، ساخت بازی فقط با Silver Light و Flash امکان پذیر بود. از آنجایی که چندین مرورگر از الزامات جدید HTML5 مانند جاوا اسکریپت و CSS3 پشتیبانی می کنند، اکنون می توان از این زبان برای توسعه بازی ها نیز استفاده کرد.

 

همچنین بخوانید : css چیست ؟ و چگونه css یاد بگیریم؟

 

استفاده در توابع آفلاین

HTML5 این قابلیت را دارد که به طور موقت یک برنامه را ذخیره کند که به صورت آفلاین توسط مرورگر مدیریت می شود. در واقع، اگر اینترنت قطع شود، برنامه وب همچنان می تواند در حالت فعال باقی بماند و به کار خود ادامه دهد.

 

HTML5 آخرین نسخه این زبان نشانه گذاری است

همانطور که در قسمت های بالا اشاره شد، پس از اولین نسخه این زبان نشانه گذاری با تنها 18 تگ، این زبان دستخوش تغییرات زیادی شد و چندین نسخه از آن توسط فعالان حوزه وب و کدنویسی معرفی شده است.

آخرین نسخه این زبان در حال حاضر HTML5 است که تا حد زیادی معایب و ضعف های نسخه های قبلی را برطرف کرده است. این نسخه بیش از صدها تگ دارد و کاربرد آن بسیار گسترده تر از قبل است.

این نسخه از HTML توانایی شناسایی مکان کاربران را با استفاده از JavaScript API دارد. همچنین ویدئو و صدا را به خوبی پشتیبانی می کند، ساختار شفاف و ثابتی دارد و سایت های طراحی شده با آن از پایداری مناسب و قابل توجهی برخوردار هستند.

 

همچنین بخوانید : چگونه سئو کار شویم؟

 

آیا یادگیری زبان html دشوار است؟

اگر می خواهید این زبان اصلی و مهم طراحی وب سایت را یاد بگیرید، برای شما سخت نخواهد بود. این زبان یکی از ساده ترین زبان های برنامه نویسی است. شما فقط باید بدانید که چگونه از برچسب ها و مفاهیم هر زبان استفاده کنید. مهم ترین برچسب ها در تمام صفحات وب که باید با آنها آشنا باشید عبارتند از:

  • تگ بدن مهمترین تگ در این زبان است. تمامی عناصر مربوط به ظاهر سایت باید در آن قرار گیرد.
  • تگ doctypehtml به مرورگر می گوید که از کدام نسخه از زبان استفاده می کنیم.
  • تگ head مغز صفحات وب است و کارهایی مانند تعامل با صفحات CSS، تعامل با موتورهای جستجو، تعامل با جاوا اسکریپت، توضیحات صفحه، عنوان صفحات و موارد دیگر را انجام می دهد.

بعد از حدود 1 تا 2 هفته می توانید به صورت نیمه حرفه ای با این زبان و برچسب های آن آشنا شوید. اگر می خواهید کار خود را به صورت حرفه ای انجام دهید، احتمالاً با چالش هایی مواجه خواهید شد که در نمونه های آموزشی و آموزشی با آن ها مواجه نشده اید.

برای یادگیری حرفه ای زبان html می توانید در دوره های آموزشی مختلف شرکت کرده و شروع به کسب درآمد کنید.

 

همچنین بخوانید :زبان های برنامه نویسی فرانت اند

 

نتیجه

HTML یکی از قدیمی ترین و مهم ترین زبان های مورد استفاده در طراحی وب سایت است. این زبان نشانه گذاری به ما در طراحی و ساخت چارچوب اصلی سایت کمک می کند. البته این زبان در نسخه جدید HTML5 کاربردهای گسترده دیگری نیز دارد.

مهمترین عنصر در این زبان تگ ها هستند که با کمک آنها می توان یک سایت را تقسیم و طراحی کرد. این زبان در کنار سایر زبان های برنامه نویسی مانند CSS و JavaScript به شما امکان طراحی و ساخت یک سایت امن، پویا، سریع و زیبا را می دهد.

همچنین بخوانید : جاوا اسکریپت چیست؟ چگونه جاوا اسکریپت یادبگیریم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *