ویدئو مارکتینگ
یااهمیت و مزایای بازاریابی ویدئویی
بازاریابی سنتی به اندازه گذشته موثر نیست و امروزه شما به چیزی بیش از بیلبوردها و تبلیغات تلویزیونی چند ثانیه ای نیاز دارید. با افزایش سرعت اینترنت و گسترش آن، تماشای ویدیوهای آنلاین به یکی از عادت های مصرف کنندگان تبدیل شده است. بنابراین اگر هنوز استراتژی ویدئو مارکتینگ خود را توسعه نداده اید، باید نگران آینده کسب و کار خود باشید.
امروزه تولید محتوای ویدیویی ساده تر و مقرون به صرفه تر از همیشه است. با کمک گوشی هوشمند می توانید ویدیویی با کیفیت و جذاب بسازید و از آن برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنید. به همین دلیل، باید از به تعویق انداختن و به تعویق انداختن تدوین استراتژی بازاریابی ویدئویی خود دست بکشید.
در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم بازاریابی ویدیویی چیست، چگونه به شما کمک می کند و چرا باید از آن استفاده کنید. بیایید در مورد مدل های مختلف نیز صحبت کنیم و در پایان نمونه هایی از بازاریابی ویدیویی موفق را مشاهده کنیم. با اکتان ادامه دهید. (اگر قصد دارید تبلیغات ویدیویی اجرا کنید ، می توانید در مورد شرایط و نرخ های پویان توسعه اطلاعات بیشتری کسب کنید)
ویدئو مارکتینگ چیست؟
همانطور که از نام بازاریابی ویدئویی پیداست، ویدئو به عنوان ابزاری برای بازاریابی و تبلیغات استفاده می شود. به عبارت دیگر بازاریابی ویدیویی به معنای تهیه ویدیو (تعیین بودجه، نوشتن فیلمنامه، فیلمبرداری و تدوین)، تبلیغ آن (انتشار آن در کانال های مختلف از جمله شبکه های اجتماعی، یوتیوب و دوربین ها) و در نهایت تجزیه و تحلیل عملکرد ویدیو است. بررسی معیارهای کل بازدیدها، نرخ کلیک و نرخ تبدیل).
با افزودن محتوای ویدیویی به استراتژی بازاریابی خود، شاهد افزایش تعداد مشتریان علاقه مند (سرنخ ها) و درآمد خود خواهید بود. به عنوان مثال، می توانید ویدیوهای کوتاهی درباره شرکت خود منتشر کنید یا مستندهای طولانی درباره موضوعات فعلی بسازید. همه چیز به هدف و کیف پول شما گره خورده است!
ویدئو مارکتینگ به یکی از بخش های مهم استراتژی بازاریابی شرکت ها تبدیل شده است. بنابراین عدم توجه به آن می تواند دردسرساز باشد و منجر به شکست کسب و کار شما شود. اما چه چیزی نقش و تاثیر ویدئو مارکتینگ را اینقدر قوی کرده است؟ در بخش بعدی به این سوال پاسخ خواهیم داد.
دلیل اهمیت بازاریابی ویدئویی
از گذشته تا به امروز، ویدئو در دنیای بازاریابی و تبلیغات حضور داشته است. اما محبوبیت آن به حدی افزایش یافته که در سال های اخیر به یکی از شاخه های مهم بازاریابی تبدیل شده و استراتژی کاملی برای آن در نظر گرفته می شود.
طبق گزارش HubSpot، بیش از 50 درصد از کاربران بیشتر از هر نوع محتوای دیگری به ویدیوهای مارک دار علاقه دارند. از سوی دیگر، گنجاندن کلمه “ویدئو” در عنوان ایمیل، نرخ باز شدن را 19٪ افزایش می دهد. علاوه بر این، 90 درصد از مصرفکنندگان متوجه شدهاند که ویدیو نقش مهمی در تصمیمگیریهای خرید آنها دارد.
با این جزئیات می توان گفت که دلیل اهمیت بازاریابی ویدئویی افزایش تقاضا برای این نوع محتوا است. تقاضای زیاد برای محتوای ویدیویی به معنای افزایش نرخ تبدیل و در نتیجه بازگشت هزینه است. زیرا شما چیزی را ارائه می دهید که مخاطب شما به آن علاقه دارد و از آن استقبال می کند.
سوالی که ممکن است در اینجا مطرح شود این است: مزایای ویدئو مارکتینگ چیست؟ در بخش بعدی، نگاهی دقیقتر به مزایای این نوع بازاریابی برای شما خواهیم داشت.
مزایای ویدئو مارکتینگ
زمانی بود که تولید و توزیع ویدئو بسیار گران بود. اما امروزه برای تولید محتوای ویدیویی نه به تجهیزات گران قیمتی نیاز دارید و نه انتشار آن هزینه زیادی برای شما دارد. گوشی های هوشمند، شبکه های اجتماعی و پلتفرم هایی مانند یوتیوب و آپارات کار را برای شما آسان کرده اند. با این حال، این سوال هنوز در ذهن شما باقی مانده است: مزایای بازاریابی ویدیویی برای مشاغل چیست. از جمله مزایای کلیدی یادگیری و آموزش بازاریابی ویدئویی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. افزایش آگاهی از برند با راه اندازی کمپین های ویدئو مارکتینگ
شواهد نشان می دهد که کاربران و مخاطبان شما بیش از هر زمان دیگری به ویدیو علاقه مند هستند. طبق آخرین آمار منتشر شده، کاربران به طور متوسط هر هفته ۱۹ ساعت ویدیو آنلاین تماشا می کنند. این میزان علاقه به تماشای ویدیوهای آنلاین در مقایسه با سال های گذشته قابل توجه است. زیرا در سال 2022 کاربران به ترتیب 1 ساعت و 8.5 ساعت بیشتر از سال گذشته و 4 سال پیش ویدیو تماشا خواهند کرد.
طبق گزارش سالانه آپارات (از جولای 2019 تا 1400) 20000 سال است که ویدیوها در این پلتفرم مشاهده می شود که نشان از علاقه زیاد کاربران به تماشای ویدیو دارد. با تقاضای زیاد برای محتوای ویدیویی، ارائه ویدیوهای جذاب و مرتبط در کانالهای متعدد راهی عالی برای جلب توجه در میدان جنگ است.
وقتی ویدیوی شما در دنیای مجازی وایرال می شود، کاربران زیادی با برند شما آشنا می شوند و نام شما در همان ویدیو ذکر می شود. کاربران نه تنها علاقه مند به تماشای ویدیوها هستند بلکه آنها را با سایر دوستان خود نیز به اشتراک می گذارند. بر اساس آمار منتشر شده، بیش از 55 درصد افراد ویدیوهایی را که تماشا کرده اند برای دوستان خود ارسال کرده اند.
پس از همه، محتوای ویدئویی پاسخ های بیشتری دریافت می کند. به این ترتیب آنها به شما کمک می کنند فضای خوبی برای صحبت و دیده شدن ایجاد کنید.
2. جلب اعتماد گروه هدف با ویدئو مارکتینگ
با استفاده از ویدئو، می توانید اطلاعات دست اول مفیدی را در اختیار مخاطبان هدف خود قرار دهید. آنها دیگر مجبور نیستند ساعت ها مقالات طولانی بخوانند و در کمتر از چند دقیقه به آنچه می خواهند می رسند. به همین دلیل است که ویدئوها نقش بسیار زیادی در تصمیم گیری افراد داشته اند. زیرا آنها به شما به عنوان یک مرجع قابل اعتماد نگاه می کنند.
از طرف دیگر، فرض کنید قصد خرید لپ تاپ را دارید. در این صورت، آیا تماشای ویدیویی در مورد بررسی لپ تاپ شما را به خرید یا خواندن مقاله چند هزار کلمه ای نزدیک می کند؟ به عبارت دیگر، ویدیوها باعث میشود که مخاطبان کمتر نگران گمراه کردنشان باشند و باعث میشود بیشتر به شما اعتماد کنند.
3.نقش ویدئو مارکتینگ در بهبود سئو
مزایای بازاریابی ویدئویی فقط به جلب توجه و اعتماد گروه هدف ختم نمی شود. ویدئو مارکتینگ کمکی به فعالیت های سئوی شما است. ویدئوها مستقیماً نقشی در رتبه بندی ندارند. اما باعث می شوند که بازدیدکننده مدت بیشتری در وب سایت شما بماند که یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین عوامل در رتبه بندی صفحات نتایج جستجو است.
به گفته موولی، وب سایت هایی که ویدیوهای خوبی در صفحات وب سایت خود دارند، 53 برابر بیشتر از سایر وب سایت ها در صفحه اول ظاهر می شوند.
از طرفی تعداد بک لینک ها یکی دیگر از عوامل مهم در سئو سایت است. محتوای ویدیویی مانند آهنربا عمل می کند و لینک های زیادی را جذب می کند. نه تنها می توانید لینک های مختلفی از صفحه محصول یا وبلاگ را در عنوان ویدیوهای خود قرار دهید، بلکه این فرصت را دارید که نظرات سایت ها و کاربران دیگر را نیز بپرسید.
افزایش بک لینک و بهبود رتبه به معنای ترافیک بیشتر وب سایت است. زیرا مردم محتوای ویدیویی را به محتوای متنی ترجیح می دهند و احتمالاً وب سایتی را انتخاب می کنند که از ویدیو استفاده می کند. یافتههای یک مطالعه نشان میدهد که ترافیک ارگانیک در صورت وجود یک ویدیو ۱۵۷ درصد افزایش مییابد.
همچنین بخوانید : چک لیست سئو ۲۰۲۴
4. با ویدئو مارکتینگ میتوانید افراد را متقاعد کنید که اقدام خاصی انجام دهند
ویدئوها مردم را مجبور به اقدام می کنند! 90٪ از شرکت کنندگان در نظرسنجی اذعان کردند که محتوای ویدیویی به آنها کمک کرده است که چه چیزی بخرند. به عبارت دیگر، شما می توانید با کمک بازاریابی ویدئویی نرخ تبدیل و کلیک بالاتری را تجربه کنید.
گروه هدف شما ویدیوهای آموزشی شما را به عنوان یک تبلیغ آزاردهنده نمی بیند. بنابراین، احتمال زیادی وجود دارد که او به آن گوش دهد و درخواست شما را عملی کند. بنابراین مطمئن شوید که نیازهای آنها را برآورده می کنید. در واقع، اگر یک استراتژی قوی و مدون پشت آن باشد، محتوای ویدیویی به شما کمک می کند. بنابراین تنها با تدوین یک استراتژی، می توانید انتظار رشد قابل توجهی در نرخ تبدیل و نرخ کلیک داشته باشید.
همچنین بخوانید : تبلیغات کلیکی چیست؟
5. بهینه سازی قیف بازاریابی
شما می توانید از ویدئو مارکتینگ در هر نقطه از قیف خود، از بالا به پایین استفاده کنید. ایجاد محتوای ویدیویی راهی عالی برای اطلاع رسانی و جذب مشتریان بالقوه است. اکثر مردم قبل از تصمیم به خرید یک محصول را بررسی می کنند. تحقیقات آنها می تواند در مورد مسائل ساده ای مانند اندازه صحیح یک محصول یا مسائل پیچیده تر مانند مزایا و مزایای آن نسبت به محصول دیگر باشد.
از سوی دیگر، 74 درصد از بازاریابان و صاحبان مشاغل، ویدیوها را راه موثرتری برای جذب مشتریان علاقه مند (سرنخ) می دانند. با یک ویدیو از محصول یا خدمات خود می توانید مخاطبان خود را به خرید سوق دهید. زیرا تحقیقات نشان می دهد که مردم هنگام تماشای یک ویدیو کمتر فکر می کنند و سریعتر تصمیم می گیرند.
قبلا در مورد نقش و تاثیر بازاریابی ویدئویی در جلب اعتماد کاربران و تبدیل آنها به مشتری صحبت کرده ایم. در اینجا ما فقط برخی از آمار و ارقام در مورد این موضوع را فهرست می کنیم:
- نرخ کلیک ویدیوها 27 درصد بیشتر از سایر محتواها است.
- نرخ تبدیل کمپین های بازاریابی ویدیویی 34 درصد بیشتر از کمپین های دیگر است.
- وجود ویدیو در صفحه فرود منجر به افزایش 86 درصدی نرخ تبدیل می شود.
به هر حال، بازاریابی ویدیویی باعث می شود که شما پول بیشتری کسب کنید. طبق آمار منتشر شده، 81 درصد از بازاریابان اعتراف کرده اند که ویدیو به آنها کمک کرده تا فروش بیشتری داشته باشند.
تاکنون در این مقاله متوجه شده اید که ویدئو مارکتینگ چیست، چرا اینقدر مهم شده است و مزایای آن چیست. بنابراین شما آماده هستید تا در مورد اشکال مختلف بازاریابی ویدئویی و نحوه تدوین یک استراتژی بیاموزید.
انواع بازاریابی ویدئویی
قبل از برداشتن دوربین و شروع تلاش های ویدئو مارکتینگ خود، باید با انواع مختلف بازاریابی ویدئویی آشنا شوید . من و شما با ویدیوهای تبلیغاتی غریبه نیستیم. زیرا صاحبان مشاغل همیشه از این ابزار قدرتمند برای هدف قرار دادن مخاطبان خود استفاده می کنند. به عنوان مثال، ممکن است به تبلیغات ویدیویی اشاره کنیم که قبل از مسابقات مهم فوتبال یا سریال های تلویزیونی محبوب پخش می شوند.
نمایش فیلم های تبلیغاتی در تلویزیون یا در شهر گران است. اما در سالهای اخیر زمین بازی تغییر کرده و با ظهور شبکههای اجتماعی و پلتفرمهایی مانند آپارات و یوتیوب، ویدیو اهمیت بیشتری پیدا کرده است. به همین دلیل است که در این بخش به مهم ترین اشکال جدید بازاریابی ویدیویی می پردازیم.
1. نسخه ی نمایشی
ویدئوهای نمایشی به مخاطب نشان می دهد که محصول شما چگونه کار می کند و چه سودی برای آنها خواهد داشت. به عنوان مثال، می توانید از طریق این ویدئو به مخاطبان خود نشان دهید که چگونه با پنل یا نرم افزار خود کار کنند یا می توانید محصول خود را در ویدیو امتحان کنید و به آنها ثابت کنید که در مورد ویژگی های محصول خود اغراق نکرده اید.
2. ویدیوهای مارک دار
این ویدئوها معمولاً بخشی از یک کمپین تبلیغاتی بزرگتر در نظر گرفته میشوند که چشمانداز، مأموریت، محصولات یا خدمات شرکت را به اطلاع عموم میرساند. هدف از ساخت این ویدیوها ایجاد آگاهی از برند و جذب مخاطبان بالقوه است.
3. رویدادها
بازاریابی رویدادی یکی از شاخه های جدید بازاریابی است. از این رو در سال های اخیر شرکت های زیادی سعی کرده اند با برگزاری رویدادهای مختلف در حوزه کاری خود در این راستا گام بردارند. اگر تصمیم به سازماندهی یک رویداد دارید، می توانید چندین ویدئو در مورد آن بسازید و با کمک آنها مخاطبان جدیدی را جذب کنید.
با ویدیو می توانید افراد زیادی را در کانال های مختلف در مورد این رویداد پس از آن صحبت کنند. به عبارت دیگر، کار اصلی شما پس از پایان رویداد شروع می شود تا بتوانید از پولی که با استفاده از بازاریابی ویدئویی خرج کرده اید بهره مند شوید. به عنوان مثال، بخشهای کلیدی برخی از ارائهها را در قالب ویدیویی برای مخاطبانی که در رویداد شرکت نکردهاند، ارائه دهید.
4. مصاحبه های شغلی
در هر زمینه کاری متخصصانی وجود دارند که می توانند در مصاحبه به شما کمک کنند تا اعتماد گروه هدف خود را جلب کنید. چنین ویدیوهایی تخصص و مهارت های شما را به نمایش می گذارند. زیرا این گفتگو بحثی تخصصی درباره دغدغه ها و نیازهای گروه هدف ایجاد می کند. بدیهی است که این مصاحبه ها طولانی تر از ویدیوهای دیگر خواهد بود. اما تاثیر زیادی در تصمیم گیری گروه هدف دارند و باعث افزایش شهرت شما می شوند.
به عنوان مثال، اگر در صنعت غذای سالم فعالیت می کنید، می توانید با یک متخصص تغذیه صحبت کنید. نیازی به برجسته کردن و صحبت در مورد محصول خود در ویدیو نیست. سعی کنید نکات مهمی در مورد نقش غذای سالم در سلامت افراد برجسته کنید و بیشتر بر اعتبار و شهرت خود تمرکز کنید.
5. فیلم های آموزشی
این نوع ویدئو مارکتینگ برای اطلاع رسانی به گروه هدف و دادن آنچه که می خواهند بدانند به کار می رود. اکثر برندها از این ویدیوها برای آموزش به مشتریان استفاده می کنند که چگونه از محصول خود بیشترین بهره را ببرند یا با مشتریان بالقوه رابطه اعتماد ایجاد کنند. تیم فروش و خدمات مشتری نیز از این ویدئوها برای جذب مشتریان بیشتر و حفظ مشتریان فعلی استفاده می کند.
6. فیلم های توضیحی
ویدیوهای توضیح دهنده برای اینکه به مخاطبان هدف بگوییم چرا به محصول یا خدمات ما نیاز دارند و چرا باید از راه حل ما استفاده کنند استفاده می شود. این ویدیو یک سفر فرضی مشتری را نشان میدهد تا مخاطبانی با همین مشکل بتوانند بفهمند چرا به شما نیاز دارند. به عبارت دیگر، در ویدیوی خود فردی را نشان می دهید که با مشکلی دست و پنجه نرم می کند و سپس با خرید محصول یا استفاده از خدمات شما آن را حل می کند.
7. شهادت
مشتریان بالقوه می خواهند مطمئن باشند که محصول شما می تواند مشکل آنها را حل کند. آنها بیشتر به صحبت های افراد همجنس خود (مشتریان قبلی شما) توجه می کنند تا اینکه به حرف شما تکیه کنند. می توانید نظرات آنها را در قالب یک ویدیو منتشر کنید و به مشتریان احتمالی خود نشان دهید که چه مشکلات و نگرانی هایی داشتند و چگونه به آنها کمک کردید.
8. ویدئوهای زنده
با ویدیوهای زنده پشت صحنه کسب و کارتان را به مخاطبان خود نشان دهید. مهم است بدانید که میزان تعامل در ویدیوهای زنده بسیار بیشتر از سایر ویدیوها است و بیشتر افراد زمان زیادی را صرف آن می کنند. مصاحبه ها و رویدادهای خود را به صورت زنده در اینستاگرام یا آپارات پخش کنید و به سؤالات بینندگان پاسخ دهید تا افراد بیشتری را به شرکت تشویق کنید. (برای یادگیری و آموزش لایو اینستاگرام توصیه می کنیم این مقاله را مطالعه کنید!)
همچنین بخوانید : الگوریتم افزایش فالوور در اینستاگرام
9. انیمیشن
انیمیشن نسبت به سایر ویدیوها برتری دارد و راه را برای خلاقیت باز می کند. به همین دلیل است که شرکت ها در برخورد با موضوعی دشوار به سراغ انیمیشن می روند. برای مثال وب سایت هایی که خدمات سئو ارائه می دهند می توانند از این قالب برای معرفی خدمات خود استفاده کنند.
10. فیلم های تبلیغاتی
ویدئوهای تبلیغاتی یکی از شناخته شده ترین انواع بازاریابی ویدئویی است . این نوع ویدیو یکی از قدرتمندترین ابزارهایی است که می تواند به شما در جذب مشتریان بیشتر کمک کند. این نوع ویدیوها همه در مورد برند و محصول شما هستند. به عبارت دیگر برای تبلیغ و فروش مستقیم محصول طراحی شده اند. این نوع ویدئوها معمولا کمتر از یک دقیقه طول می کشند و برای ماندگاری در ذهن مخاطبان طراحی شده اند.
11. فرهنگ سازمانی
این ویدئوها برای دستیابی به دو هدف زیر تهیه و تولید شده اند:
- نشان دادن فرهنگ سازمانی به مشتریان بالقوه و برندسازی؛
- جذب افراد با استعداد
در واقع نمی توانید انتظار داشته باشید که این ویدیوها محصول شما را بفروشند. این ویدیوها به شما کمک می کند تا نام خود را به عنوان یک شرکت اخلاقی و مسئولیت پذیر معرفی کنید. همچنین به شما این امکان را می دهد که نیروهای جدیدی را به رگ های شرکت خود تزریق کنید. همانطور که می دانید امروزه یافتن نیروهای خلاق و نیروهای نخبه مانند یافتن سوزنی در انبار کاه است.
12. فیلم های شخصی شده
بر اساس آخرین آمار منتشر شده، 80 درصد خریداران تمایل بیشتری به خرید از شرکت هایی دارند که تجربه شخصی ارائه می دهند. به عبارت دیگر، بیشتر مردم ترجیح میدهند پیام یا ایمیلی را که برایشان نوشته شده است باز کرده و دنبال کنند. چنین پیام یا ایمیلی نرخ کلیک و نرخ تعامل را افزایش می دهد و به شما امکان می دهد به مخاطب نزدیک شوید.
فرقی نمی کند که از چه فرمتی برای ساخت این فیلم ها استفاده می کنید زیرا می توانید پیام متنی خود را با یک افکت ساده ترکیب کرده و برای مخاطبان خود ارسال کنید. فقط باید توجه داشته باشید که در این ویدیو باید از اطلاعات شخصی مخاطب مانند نام یا محصولی که خریداری کرده است استفاده کنید.
بسته به گروه هدف خود می توانید ویدیوهای خود را در کانال های مختلف منتشر کنید. علاوه بر این، امکان استفاده از این ویدیوها در کنار هم وجود دارد. به عنوان مثال، برای افزایش اثربخشی فعالیت های ویدئو مارکتینگ خود، می توانید مصاحبه ها یا رویدادهای خود را به صورت ویدئوهای زنده پخش کنید. برای بخش بعدی به ما بپیوندید تا با هم بررسی کنیم که چگونه می توانید یک استراتژی توسعه دهید و بازاریابی ویدیویی را پیاده سازی کنید.
ویدئو مارکتینگ را از کجا باید شروع کرد؟
اگر از برنامه و استراتژی خاصی پیروی کنید، می توانید از ویدئو مارکتینگ برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنید. بنابراین آستین ها را بالا بزنید و مراحل زیر را دنبال کنید تا حداکثر کارایی و بهترین نتیجه را تجربه کنید:
1. هدف ویدئو مارکتینگ
قبل از انجام هر کار دیگری، باید اهداف خود را مشخص کنید. به عبارت دیگر: برای رسیدن به چه چیزی تلاش می کنید؟ آیا می خواهید گردش مالی خود را افزایش دهید یا توجه را به نام خود جلب کنید؟ هر هدفی که دارید، آن را روی کاغذ بیاورید. زیرا تمام مراحل بعدی به آنچه در اینجا مشخص می کنید بستگی دارد. در واقع، همه چیز از محتوا گرفته تا عملی که از مخاطب انتظار دارید بعد از تماشای ویدیو انجام دهد، به هدفی که در این مرحله تعیین کرده اید بستگی دارد.
2. گروه هدف را انتخاب کنید
در مرحله دوم آموزش بازاریابی ویدئویی، باید بدانید که برای دستیابی به آنچه در مرحله قبل مشخص کرده اید، چه افرادی را هدف قرار دهید. لحن شما در ویدئو، قالب و پیامی که در آن گنجانده اید باید با ویژگی ها و نیازهای گروه هدف شما مطابقت داشته باشد. در واقع گروه هدف شما تعیین می کند که چه چیزی ارائه می دهید.
به عنوان مثال، شرکتی را در نظر بگیرید که خدمات سئو را ارائه می دهد. قبل از ساخت یک ویدیو، این شرکت باید بداند که قرار است برای چه کسی ویدیو بسازد؟ افرادی که با سئو آشنایی دارند و به ابزاری برای یافتن کلمات کلیدی نیاز دارند یا افرادی که نمی دانند سئو چیست. اما آیا آنها علاقه مند به یادگیری در مورد آن و کسب اطلاعات در مورد آن هستند؟
با شناخت مخاطبان هدف خود، نه تنها میدانید در ویدیوهای خود چه بگویید، بلکه میدانید ویدیوهای خود را در کدام کانال منتشر کنید. زیرا باید ویدیوهای خود را به جایی ببرید که مخاطبان شما هستند.
3. تعیین بودجه ویدئو مارکتینگ
بهتر است بودجه خود را در این مرحله بر اساس هدف خود تعیین کنید; چون نباید در میانه راه متوجه شوید که یک آه در جدول ندارید. اگر پول کافی برای رسیدن به هدفتان ندارید، آن را تغییر دهید تا دچار مشکل نشوید. در واقع باید با خود صادق باشید و محدودیت ها را در نظر بگیرید.
- آیا می توانید یک فیلمبردار حرفه ای استخدام کنید؟
- پول کافی برای اجاره استودیو یا خرید تجهیزات دارید؟
- آیا می توانید هزینه های تبلیغات و پخش ویدئو را تامین کنید؟
- قصد دارید از گوشی هوشمند خود برای ساخت فیلم استفاده کنید؟
نگاهی به کیف پول و منابع خود بیندازید و سپس به مرحله بعدی بروید.
4. تعیین محل انتشار
شما باید بدانید که در کجا قرار است ویدیوی خود را منتشر کنید. زیرا تنظیمات ویدیو مانند اندازه باید با الزامات سایت انتشار مطابقت داشته باشد. برای مثال، ویدئوهای لینکدین نباید کمتر از 3 ثانیه و بیشتر از 10 دقیقه باشند. از جمله کانال های اصلی پخش و انتشار ویدئو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- طرح
- یوتیوب
- اینستاگرام
- فیس بوک
- لینکدین
- در توییتر
- سایت اینترنتی
- دیدن
اشاره شد که انتخاب پلت فرم و مکان توزیع ویدئو تا حد زیادی به مخاطبان هدف و اهداف ویدئو مارکتینگ بستگی دارد. همیشه بهترین کار این است که یک کانال در نظر بگیرید و در صورت لزوم، ویدیوی خود را برای انتشار در پلتفرم های دیگر تطبیق دهید.
5. معیارهایی را برای ارزیابی ویدیو تعیین کنید
شما یک قدم با ساختن ویدیو فاصله دارید! در این مرحله شما باید بدانید که چه چیزی را باید نظارت و ارزیابی کنید تا مطمئن شوید که در مسیر درستی هستید و ویدیوی شما به شما کمک می کند تا به اهداف خود برسید. به عنوان مثال، فرض کنید هدف شما از بازاریابی ویدئویی ایجاد و افزایش آگاهی از برند است. در چنین شرایطی باید معیارهایی مانند تعداد بازدیدها، لایک ها و اشتراک گذاری ها را برای سنجش عملکرد خود در نظر بگیرید.
برای اینکه بدانید ویدیوی شما چقدر موثر است، باید بدانید مخاطبان شما چه مقدار از ویدیو را دیده اند. واقعاً در چه نقطه و نقطه ای از ویدیو آن را رها کردند؟ این معیار می تواند به شما کمک کند نقاط ضعف ویدیوی خود را شناسایی کرده و در آینده آنها را بهبود ببخشید.
6. فیلمنامه بنویسید
در این مرحله شما همه چیز را از اهداف بازاریابی ویدیویی گرفته تا جایی که میخواهید آن را توزیع کنید و نحوه ارزیابی عملکرد ویدیو تعیین کردهاید. بنابراین اکنون می توانید شروع به ایجاد ویدیو خود کنید. برای شروع، به یک اسکریپت نیاز دارید. برخی از ویدیوها نیازی به اسکریپت ندارند، مانند یک ویدیوی گربه زیبا. اما در ویدئو مارکتینگ بدون سناریو به جایی نخواهید رسید. اگر از نوشتن فیلمنامه غفلت کنید، فیلمبرداری و ویرایش ویدیو بیش از آنچه باید طول می کشد.
آیا پست وبلاگ خود را بدون تعریف ساختار آن می نویسید؟ ساخت فیلم نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین یک طرح کلی از ویدیوی خود تهیه کنید و تمام نکات و ایده ها را در آن لحاظ کنید. پیش نویس خود را در جایی ذخیره کنید که سایر اعضای تیم به آن دسترسی داشته باشند.
شما می توانید فیلمنامه خود را به متن و تصویر تقسیم کنید تا بدانید چه چیزی را بگویید و چه چیزی را نشان دهید. لطفاً توجه داشته باشید که باید بدانید در هر مرحله چه چیزی را ارائه دهید و طبق یک ساختار مشخص و منظم کار کنید.
بیایید با هم به یک مثال از سناریو از ویدئو مارکتینگ نگاه کنیم:
متن | تصویر |
کفش نقش مهمی در سلامت انسان دارد. تمام حرکات ما مانند راه رفتن، نشستن و خم شدن تحت تاثیر کفش هایی است که می پوشیم. | ورزشکاری با کفش های معمولی دویدن احساس ناراحتی می کند. |
اما یک کفش خوب چه ویژگی هایی دارد؟ فرم مناسب، زیره سبک و راحت و… کفش رایا در دو مدل نخی و راحت، نیاز شما را برای پیاده روی طولانی، ورزش و سایر فعالیت ها در هر چهار فصل برآورده می کند. |
نشان دادن افراد مختلف با پوشیدن کفش های رایا در حال انجام یک فعالیت خاص و احساس راحتی. |
کفش رایا را می توانید با قیمت مناسب و خیلی راحت خریداری کنید. فقط به لینک زیر مراجعه کنید! | ذخیره آدرس صفحه |
پای خود را به رایا بسپار! | تصویر محصول |
به یاد داشته باشید، برای جذب مخاطب خود باید چیزی را قلاب کنید. بنابراین، در همان ابتدای ویدیو، هدف از ساخت آن را با مخاطبان در میان بگذارید. در واقع نباید بیننده را بلاتکلیف رها کنید و در همان ابتدا با او در مورد آنچه خواهد دید صحبت کنید.
زبان ویدیو باید محاوره ای، ساده، قابل فهم و غیر رسمی باشد. بنابراین از استفاده از ساختارهای پیچیده پرهیز کنید و هر آنچه را که نیاز دارید در چند جمله ساده با مخاطب در میان بگذارید. خود را در میان مخاطبان قرار دهید و از اعضای تیم خود بخواهید فیلمنامه را با صدای بلند بخوانند تا بتوانید ایرادات و نقاط ضعف آن را کشف کنید.
7. یک ویدیو بسازید
در قسمت های قبل دیدید که می توانیم از ویدئو به اشکال مختلف استفاده کنیم. یک یا ترکیبی از این ویدیوها را با هدف خود انتخاب کنید، سپس شروع به ضبط و ایجاد کنید. جلوی دوربین بودن ترسناک است. اما با کمی تمرین می توانید بر این مشکل غلبه کنید.
در این مرحله باید چند نکته را در نظر بگیرید:
- چه نوع ویدیویی می خواهید بسازید؟
- از چه ابزاری برای ساخت آن استفاده خواهید کرد؟
- چه چیزی نیاز دارید؟
- چند نفر را در ویدیوی خود می خواهید؟
تکلیف همه این موضوعات را مشخص کنید و سپس اقدام به ساخت ویدیو کنید. به عنوان مثال، اگر از گوشی هوشمند استفاده می کنید، برای جلوگیری از لرزش دست، از سه پایه استفاده کنید. به هر حال، هنگام ضبط ویدیوهای خود، باید به نور، زاویه دوربین و کادربندی توجه کنید. هنگام ضبط ویدیو خلاقیت کلیدی است. پس سعی کنید به جای ساخت یک ویدیوی خشک و بی روح از تخیل خود استفاده کنید و هوشمندانه عمل کنید.
8. ویرایشگر ویدئو
ما به پایان استراتژی ویدئو مارکتینگ نزدیک می شویم! ویدیوی شما آماده است و در این مرحله باید یک دست روی آن بکشید. اگر میخواهید ویدیوهای خود را خودتان ویرایش کنید، میتوانید از برنامههای رایگان مانند Movie Creator و Adobe Premiere استفاده کنید یا از برنامههای ویرایش ویدیو مانند iMovie و Quik در گوشی هوشمند خود استفاده کنید.
لطفاً در هنگام ویرایش ویدیوهای خود به یک نکته مهم توجه کنید. در این مرحله شما می خواهید چیزهای اضافی را حذف کنید. اگر احساس میکنید که بخشی از ویدیو چیز ارزشمندی اضافه نمیکند، آن را حذف کنید. در عوض، به آهنگی که انتخاب کرده اید و حجم آن توجه کنید. زیرا موسیقی پس زمینه نباید آنقدر بلند باشد که صدای راوی شنیده نشود.
9. انتشار ویدئو
همه چیز برای انتشار ویدیو آماده است و می توانید ویدیویی که تهیه کرده اید را در این مرحله به پلتفرم مورد نظر ارسال کنید. با این حال، اگر هشتگها، عنوان، کلمات کلیدی و توضیحات ویدیوی خود را بهینه نکنید، در معرض دید مخاطبان خود قرار نخواهید گرفت. بنابراین سعی کنید هنگام انتشار در پلتفرم هایی مانند یوتیوب و آپارات، اصول سئو و همچنین اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی را در هنگام انتشار در این پلتفرم ها در نظر بگیرید.
عنوانی تاثیرگذار برای ویدیوی خود انتخاب کنید، از هشتگ ها و کلمات کلیدی مرتبط در توضیحات خود استفاده کنید و سپس ویدیو را در بهترین زمان منتشر کنید. بهترین زمان زمانی است که مخاطبان شما بیشتر فعال هستند. برای شناسایی این زمان، آمار وب سایت و حساب خود را در یوتیوب، دستگاه و شبکه های اجتماعی بررسی کنید.
10. تبلیغات
پس از انتشار ویدیو، باید آن را در همه کانال ها تبلیغ کنید تا مخاطبان بیشتری جذب کنید. همچنین باید خیلی سریع به نظرات بینندگان پاسخ دهید و آنها را به لایک و اشتراک گذاری ویدیو تشویق کنید. در واقع، شما نباید ویدیوی خود را در میدان جنگ تنها بگذارید. بنابراین برای اینکه نه تنها بیشتر دیده شوید، بلکه مخاطب را به تعامل بیشتر تشویق کنید، باید از روش های مختلفی استفاده کنید.
شما آماده شروع بازاریابی ویدیویی هستید و می توانید بلافاصله شروع کنید.
اما قبل از آن، بهتر است با چالش هایی که ممکن است در اجرای استراتژی ویدئو مارکتینگ با آن مواجه شوید آشنا شوید. از سوی دیگر، تعیین هدف نقش بسیار زیادی در موفقیت شما دارد. بنابراین در پاراگراف های بعدی به این دو موضوع مهم خواهیم پرداخت.
چالش های پیاده سازی بازاریابی ویدئویی
هنگام اجرای بازاریابی ویدئویی، ممکن است با مشکلات و چالش های متعددی روبرو شوید که موفقیت شما را تحت الشعاع قرار دهد. یکی از مشکلات اصلی کارآفرینان ایرانی عدم دسترسی به پلتفرم های جذابی مانند یوتیوب و فیسبوک است. این شبکه ها به دلایلی در ایران فیلتر شده اند و شرکت های ایرانی نمی توانند آنطور که باید از آنها استفاده کنند.
سرعت پایین اینترنت یکی دیگر از چالش های پیش روی شرکت های ایرانی است. این امر باعث شده است که اکثر شرکت ها از مزایای بی شمار ویدئو مارکتینگ استفاده کنند. از سوی دیگر اینترنت در ایران هزینه های زیادی را برای کاربران به همراه دارد. بنابراین، اکثر مردم سعی می کنند از بسته های اینترنتی خود نهایت استفاده را ببرند و ممکن است تصمیم بگیرند ویدیوهای کمتری تماشا کنند.
فرهنگ و قوانین دست کارآفرینان ایرانی را بسته است و نمی توانند مانند همتایان خود در کشورهای دیگر خلاق باشند. از طرف دیگر، آنها همچنین نمی توانند ویدیوهای خود را تبلیغ کنند یا از تبلیغات ویدیویی بهره مند شوند. زیرا آنها به پلتفرم های تبلیغاتی محبوب مانند Google Ads دسترسی ندارند.
با این حال، این نباید شما را دلسرد کند. زیرا شما می توانید میلیون ها کاربر را با یک سرویس تبلیغاتی ویدئویی هدف قرار دهید تا آگاهی از برند و یا فروش بیشتر را ایجاد و رشد دهید. از طرف دیگر، شما یک گزارش بلادرنگ از کمپین دریافت می کنید تا بتوانید عملکرد خود را با تجزیه و تحلیل معیارهایی که تعیین کرده اید اندازه گیری کنید.
اهداف اصلی استفاده از ویدئو مارکتینگ
در قسمت قبل به اهمیت تعیین هدف برای موفقیت فعالیت های بازاریابی اشاره کردیم. بدون شک نمی توانید این مسیر را بدون هدف مشخص طی کنید و دیر یا زود شکست خواهید خورد.
با این حال، سوالی که می توان در اینجا مطرح کرد این است: با کمک ویدئو مارکتینگ به چه اهدافی می توانیم دست یابیم؟ با استفاده از این نوع بازاریابی می توانید آگاهی، تعامل و فروش برند خود را افزایش دهید. همچنین از آن برای هدایت ترافیک و آموزش مخاطبان خود استفاده کنید.
1. افزایش گردش مالی
با کمک ویدیوهایی مانند پیش نمایش فیلم ها، توصیفات و ویدیوهای توضیحی، می توانید فروش یا میانگین ارزش سفارش خود را افزایش دهید. بر اساس آخرین آمار منتشر شده، میانگین ارزش هر سفارش (AOV) فروشگاههایی که ویدیو را در بیشتر صفحات محصول خود گنجاندهاند، 68 درصد بیشتر از فروشگاههایی است که تنها در چند صفحه از ویدئو استفاده کردهاند.
2. آموزش مشتری
هدف دیگری که می توانید با بازاریابی ویدئویی دنبال کنید، آموزش بهتر به مشتریانتان است. ویدئوها ابزاری عالی برای یادگیری نحوه استفاده از یک محصول یا خدمات هستند. همچنین می توانید به سوالات متداول مشتریان خود در قالب یک ویدیو پاسخ دهید و آنها را در خبرنامه های ایمیل خود قرار دهید.
3.با ویدئو مارکتینگ آگاهی از برند را افزایش دهید
ویدئو می تواند به سلاحی قدرتمند برای انتقال مزایای شرکت و محصول شما تبدیل شود. شما قرار نیست برند یا محصول خود را در ویدیو تبلیغ کنید، بلکه باید داستانی در مورد برند و محصول خود بگویید. به عبارت دیگر، ویدیوهای شما باید تصویر درستی از برند شما در ذهن مخاطب ثبت کنند.
تعیین چنین هدفی به این معنی است که ویدیوی شما باید قابلیت مشاهده چندین بار و توسط افراد زیادی را داشته باشد. مشخصات و ویژگی های بینندگان در اینجا مهم نیست، فقط نام شما به عنوان یک شرکت متخصص در زمینه آن ذکر شده است. می توانید ترفندهای جالبی را در قالب ویدئو با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید، در مورد موضوعات مهم در حوزه کاری خود صحبت کنید یا با افراد مشهور در حوزه خود مصاحبه کنید.
4.با ویدئو مارکتینگ تعامل با مخاطب را افزایش دهید
مشارکت و تعامل کاربر در دنیای آنلاین بسیار مهم است. چون به نوعی شفاهی است. شخصی محتوای شما را لایک می کند، نظر می دهد یا برای دوستش می فرستد. تعامل و ارتباط این فرد با شما، خواسته یا ناخواسته شما را با اطرافیانش آشنا می کند.
هرچه تعامل مشتریان شما بیشتر باشد، احتمال جذب افراد جدید بیشتر می شود. زیرا آنها شما را یک شرکت قابل اعتماد می دانند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ویدئو ابزاری عالی برای افزایش تعامل است. چون اکثر مردم آن را دوست دارند. به عنوان مثال، ویدئوهای آموزشی و مصاحبه ها می توانند به شما کمک کنند تا مخاطبان خود را بیشتر جذب کنید.
5. با ویدئو مارکتینگ ترافیک سایت را افزایش دهید
یکی از اهداف اصلی ویدئو مارکتینگ افزایش ترافیک وب سایت است. زیرا گوگل برای پیوندهایی که ویدیو در آن گنجانده شده است ارزش بیشتری قائل است. به عنوان مثال، می توانید از ویدیوهای مربوط به برند یا محصول خود و همچنین نظرات مشتریان فعلی در صفحات وب سایت خود استفاده کنید.
با بازاریابی ویدئویی می توان به اهداف مختلفی دست یافت. همه چیز به منابع، بودجه و خواسته های شما بستگی دارد. برای شروع، میتوانید چند ویدیو در وبلاگهای خود ارسال کنید تا ترافیک وبسایت خود را افزایش دهید یا از ویدیوها در رسانههای اجتماعی استفاده بیشتری کنید. در بخش بعدی، چهار شرکت مختلف را بررسی میکنیم تا شما را برای تعیین اهداف و توسعه استراتژی الهام بخشد.
4 نمونه موفق از بازاریابی ویدئویی
در قسمت آخر این مقاله می خواهیم چند نمونه از تلاش ها و فعالیت های شرکت های مختلف در زمینه بازاریابی ویدئویی را با هم مرور کنیم. این مثال ها را بررسی کنید تا ببینید چگونه می توانید از ویدئو برای دستیابی به اهداف تجاری خود استفاده کنید.
به او بگو: تو زیبا هستی
در روز مادر در سال 2014، داو ویدیوی تاثیرگذاری را منتشر کرد که به سرعت در تمام شبکه های اجتماعی منتشر شد. در این ویدیو از مادران خواسته شد تا در مورد ظاهر خود صحبت کنند. اما آنها نمی دانستند که دخترانشان نیز ظاهر آنها را توصیف می کنند.
نقطه عطف این ویدیو لحظه پخش صحبت های دختران برای مادرانشان است. این ویدیو بار احساسی زیادی داشت و افراد زیادی با آن ارتباط برقرار کردند. طبق آمار منتشر شده، این ویدیو در چهار روز 2 میلیون بازدید داشته و در هر دقیقه بیش از 1000 نفر آن را دیده اند. به جرات می توان گفت که این ویدیو نقش بسیار زیادی در ماندگاری نام داو در اذهان عمومی داشت.
ویدئو مارکتینگ مدرسه تابستانی شهرداری تهران
ویروس کرونا سبک زندگی همه مردم را تغییر داد و ما را برای مدت طولانی در خانه نگه داشت. شهرداری تهران برای کمک به خانواده ها در سراسر کشور در تابستان 1398 کلاس های آنلاین رایگان در زمینه های مختلف طنز، داستان نویسی، فیلم سازی، گویندگی و اجرا، بازیگری تئاتر و خاطره نویسی برگزار کرد.
حضور چهره های سرشناسی چون سروش صحت، منصور باجیان و محمد رحمانیان باعث شد تا افراد زیادی از ویدئوهای آموزشی شهرداری تهران استقبال کنند. این دوره پنج هفته به طول انجامید و 60 جلسه ویدیویی آموزشی به کاربران ارائه شد.
کمپین های ویدئو مارکتینگ دیجی کالا
دیجی کالا در بازاریابی ویدئویی در ایران سرآمد است. زیرا از این نوع بازاریابی در اشکال مختلف برای معرفی محصول، نشان دادن مسئولیت اجتماعی، آموزش و جذب عموم، تبلیغ و افزایش فروش و حک شدن نام آن در ذهن مردم استفاده می کند. اگر به صفحه دیجی کالا در آپارات مراجعه کنید، با ویدئوهای بسیار متنوعی مانند مصاحبه، فیلم آموزشی، پرسش و پاسخ و رویداد مواجه خواهید شد.
حضور فعال دیجی کالا در آپارات نشان می دهد که آنها به خوبی تاثیر ویدئو مارکتینگ را درک کرده اند و برای آن حساب اختصاصی باز کرده اند. آنها سعی می کنند از اینفلوئنسرها در ویدیوهای خود استفاده کنند تا تأثیر خود را افزایش دهند و مخاطبان بیشتری را جذب کنند.
به عنوان مثال، ابوطالب حسینی در این ویدئو در نقش میزبان و نماینده مشتریان ظاهر شده و با قرار دادن امیرحسن موسوی، مدیر ارشد ارتباطات دیجی کالا بر روی صندلی داغ، سعی در پایان دادن به نگرانی کاربران از نحوه قیمت گذاری در دیجی کالا. این ویدیو به دیجی کالا کمک می کند تا نارضایتی کاربران را برطرف کند و اعتماد آنها را دوباره به دست آورد.
با ویدئو مارکتینگ قله های موفقیت را فتح کنید
بازاریابی ویدیویی در ابتدا می تواند کمی ترسناک و ترسناک به نظر برسد. اما با کمی تمرین و حوصله می توانید به راحتی مطالبی با کیفیت و منحصر به فرد تهیه کنید. با توجه به اینکه مردم به طور فزاینده ای به تماشای ویدیوهای آنلاین علاقه مند شده اند، اگر یک شرکت ویدئو مارکتینگ را جدی نگیرد، فقط به خود آسیب می رساند و مشتریان خود را به رقبای خود می دهد. برای شروع می توانید مقالات آموزشی خود را به ویدیو تبدیل کنید و آرام آرام وارد این مسیر جذاب شوید.
در این مقاله به شما نشان دادیم که بازاریابی ویدیویی چیست، چرا باید از آن استفاده کرد و مزایای آن چیست. همچنین انواع و اشکال مختلف و نحوه تدوین استراتژی و اجرای این نوع بازاریابی را با شما به اشتراک گذاشته ایم. علاوه بر همه این موارد، در مورد چالش های پیاده سازی بازاریابی ویدئویی و اهداف اصلی استفاده از آن با شما صحبت کردیم و در پایان به چند نمونه موفق پرداختیم.