css چیست ؟ و چگونه css یاد بگیریم؟
در این مطلب از پویان توسعه ما قصد داریم به برسی سوال css چیست ؟ بپردازیم و متوجه بشویم چطور میتوانیم css یاد بگیریم؟
CSS چیست: همه ما دوست داریم مکانی را برای زندگی انتخاب کنیم که فضایی گرم و صمیمی داشته باشد و از گذراندن وقت در آنجا خسته نشویم. طراحی صحنه چیزی است که به یک اتاق بی روح و خالی جان می بخشد.
در دنیای وب برنامه نویسان برای جلب توجه کاربران و افزایش بازدید سایت به دنبال زیبایی و انعطاف صفحات وب سایت هستند. یکی از ابزارهای مهم و ضروری برای بهبود طراحی سایت، CSS است.
CSS چیست؟
اگر از ما بپرسید اولین قدم برای یادگیری طراحی سایت چیست، پاسخ ما قطعا یادگیری HTML و سپس CSS است. این دو زبان با هم معنا پیدا می کنند. زیرا CSS را می توان مکملی برای HTML دانست که با هدف پرکردن نقاط ضعف و شکاف آن توسعه یافته است. CSS مخفف عبارت Cascading Style Sheets و به معنای “Cascading Sheets” است. است.
این زبان توسط کنسرسیوم جهانی وب یا W3C به منظور قالب بندی صفحات وب HTML و اجزای مختلف صفحه آنها توسعه یافته است. CSS اساساً یک زبان نشانه گذاری است که به شما امکان می دهد ساختار صفحات وب را از ترتیب دادن عناصر گرفته تا تغییر رنگ ها و فونت ها شکل دهید. این زبان همراه با HTML و جاوا اسکریپت یکی از مهمترین نکات اصلی در طراحی صفحات وب است.
همچنین بخوانید : جاوا اسکریپت چیست؟ چگونه جاوا اسکریپت یادبگیریم؟
دنیای وب بدون زبان CSS چگونه خواهد بود؟
همانطور که در تصویر بالا می بینید، CSS پوست و گوشت و در نهایت مناسب صفحات وب است. CSS به طراحان وب سایت اجازه می دهد تا خلاقیت خود را بدون محدودیت در طراحی صفحه وب سایت پیاده کنند. برای درک نیاز ایجاد CSS و دانستن دلیل نیاز به CSS، یک بار با CSS و یک بار بدون استفاده از CSS نگاهی به سایت Seven Learn بیاندازیم.
آیا می دانید اگر CSS وجود نداشت، دنیای وب چقدر زشت و ناخوشایند به نظر می رسید؟ در گذشته همه چیز در کدهای HTML برای ایجاد صفحات وب سایت خلاصه می شد. برای ایجاد یک صفحه وب و اعمال ویژگی های ظاهری مختلف مانند تغییر رنگ، اندازه و غیره عناصر صفحه، طراحان سایت باید با ویژگی های داخلی HTML سر و کار داشتند.
آنها باید این تغییرات را در هر صفحه و هر قسمت از آن اعمال می کردند. این عوامل باعث شد که طراحی سایت زمان و سختی زیادی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: HTML چیست؟ و چه گونه HTML یاد بگیریم؟
کشف کنید که CSS چیست ؟ و چگونه کار می کند
کلمه «Cascading» یا cascade، اولین کلمه CSS، نشان می دهد که کدهای نوشته شده با CSS به صورت پیش فرض به ترتیب از بالا به پایین پردازش و اجرا می شوند. CSS به شما اجازه می دهد تا با ایجاد یک فایل خارجی (Style Sheet) ویژگی های اجزای مختلف را در صفحات وب تعریف کنید.
یعنی تغییراتی که در یک صفحه وب با استفاده از CSS ایجاد می کنید، بر اجزای فرعی آن تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، اگر رنگ متن یک صفحه را تغییر دهید، تمام زیرمتن ها مانند پاراگراف ها و عنوان ها نیز همان رنگ خواهند بود. تصویر بالا نمونه ای از فایل CSS یا Styles است.
Front End به چه معناست؟
CSS یکی از پرکاربردترین زبان ها در زمینه طراحی front-end است. به مجموعه فناوری هایی که بر ظاهر و گرافیک سایت تاثیر می گذارد و هیچ ربطی به عملکرد آن ندارد front-end می گویند.
در قسمت جلو، ما فقط با عناصر بصری سایت کار می کنیم و هر تغییری که ایجاد می کنیم در ظاهر سایت منعکس می شود. زبانهای HTML، JS و CSS از مهمترین عناصر Front End هستند. توصیه می کنیم برای درک بهتر قسمت جلو، مقاله زیر را مطالعه کنید.
نمونه ای از CSS در دنیای واقعی
اکنون که متوجه شدیم CSS چیست و اهمیت آن در دنیای وب چیست، اجازه دهید شما را با ساختار این زبان آشنا کنیم. تصور کنید می خواهید یک پاراگراف را از پاراگراف های دیگر متمایز کنید. برای این کار پس زمینه را قرمز و رنگ فونت را سفید در نظر بگیرید. کد این تغییرات با استفاده از کدهای زیر بر روی پاراگراف مورد نظر اعمال می شود:
P {
Background-color: red;
Color: white;
}
همانطور که می بینید، کدهای CSS بسیار شبیه به زبان انسان هستند، بنابراین یادگیری این زبان بسیار آسان است. کد بالا ویژگی های CSS را به عنصر پاراگراف (p) اختصاص می دهد.
این قسمت از کد CSS انتخابگر نامیده می شود. علاوه بر این، تمام قسمت های داخل براکت ها بلوک اعلام نامیده می شود. هر یک از خطوط داخل بلوک اعلان یک اعلان دو قسمتی است.
قسمت قبل از کاراکتر : یک ویژگی نامیده می شود و مشخص کننده خاصیت است که می خواهید به آن مقدار اختصاص دهید. قسمت بعد از کاراکتر : که مقدار نامیده می شود، مقدار آن ویژگی را مشخص می کند. هر خط اعلان با یک دونقطه (;) به پایان می رسد.
روش های اضافه کردن CSS به صفحه HTML
حالا که CSS چیست و ویژگی های آن را می دانیم، بهتر است نحوه استفاده از آن را در کد معرفی کنیم. سه راه وجود دارد که توسعه دهندگان می توانند از CSS استفاده کنند که در این قسمت از مقاله به آنها خواهیم پرداخت:
- روش سبک درون خطی : این روش به شما امکان می دهد کدهای CSS را بین تگ های HTML تعریف کنید. این روش معمولا توصیه نمی شود زیرا با گذشت زمان و با رشد پروژه، این کدها بسیار نامرتب می شوند و در آینده باعث سردرگمی می شوند. به عنوان مثال:
<p stijl=”achtergrondkleur :< /span> >p</ ;”>شعورکلور:; رود
- روش سبک داخلی : با این روش کافی است همه کدهای CSS بین تگ های باز و بسته <style></style> در صفحه HTML نوشته شده است. این روش معمولا زمانی استفاده می شود که آنها فقط می خواهند یک استایل خاص در یک صفحه منحصر به فرد داشته باشند. به عنوان مثال:
<stijl>P { Achtergrondkleur: رود; کلور: شوخ طبعی; }</stijl>
- روش سبک خارجی: این روش به شما امکان می دهد صفحه دیگری با پسوند CSS ایجاد کنید و سپس کدهای CSS را در آن بنویسید. سپس فقط صفحات HTML مورد نظر را با استفاده از برچسب های <link> اضافه کنید. به این صفحات متصل شوید. در این روش باید آدرس فایل صفحه CSS را در ویژگی href تگ لینک بنویسید. به عنوان مثال:
<hoofd> <پیوند< /span> >hoofd</>=rel="stylesheet"نوع"text/css"href="mijnstijl. css"
استفاده از هر یک از این روش ها در طراحی صفحات وب با توجه به اهداف مورد نیاز انجام می شود. همانطور که گفته شد، ویژگی های CSS از بالا به پایین بررسی و پردازش می شوند.
به این معنی که انتخاب خواص نهایی بر اساس اولویت انجام می شود. اولویت در انتخاب خواص نهایی به شرح زیر است:
- سبک های درون خطی
- فایل ها و برچسب های CSS
- مرورگرهای استاندارد
و در نهایت اگر همه استایل ها اولویت یکسانی داشته باشند، ویژگی های نوشته شده در آخر انتخاب می شوند.
چگونه باید CSS یاد بگیریم و چرا باید از سی اس اس استفاده کنیم؟
اساسی ترین کاربرد CSS برای زیباسازی و بهبود طراحی صفحات وب است. CSS بسیار انعطاف پذیرتر از HTML است و به این معنی است که شما مجبور نیستید صفحات وب را تا حد زیادی با ساختار HTML تطبیق دهید و می توانید طراحی خود را سریعتر سبک کنید.
در ادامه این مقاله می خواهیم ببینیم چرا باید از کدهای CSS در صفحات وب استفاده کنیم.
همچنین بخوانید : رابط کاربری UI چیست؟
مزایای CSS چیست ؟
CSS نه تنها به شما امکان می دهد کد نویسی تمیزتری داشته باشید، بلکه به شما این امکان را می دهد که از همان قطعه کد برای صفحات مختلف HTML استفاده کنید و در زمان صرفه جویی کنید. CSS همچنین به بهبود سئوی سایت کمک می کند و به اصطلاح SEO Friendly است.
زیرا استفاده از این کدها می تواند تاثیر عمده ای در زیبایی و دسترسی به صفحات وب، پشتیبانی از صفحات وب در دستگاه ها و مرورگرهای مختلف و در نهایت بهبود تجربه کاربری داشته باشد. برخی دیگر از مزایای این زبان به شرح زیر است:
- ویژگی های بیشتری برای کار با اجزای صفحه نسبت به HTML دارد.
- بهبود سرعت وب سایت و کاهش زمان بارگذاری صفحات وب
- امکان ایجاد افکت های بصری و انیمیشنی جذاب
- نگهداری آسان کدها
- از کدنویسی کثیف و غیر اصولی خودداری کنید
معایب CSS چیست ؟
زبان CSS با وجود مزایای فراوان، دارای نقاط ضعف و محدودیت هایی نیز می باشد. برخی از محدودیت های این زبان عبارتند از:
- عدم امکان انتخاب عنصر والد در CSS. برای هیچ عنصری امکان انتخاب عنصر والد یا عنصر والد وجود ندارد. دلیل اصلی بهبود عملکرد نمایش صفحات وب در مرورگرهای مختلف است.
- ناتوانی در نامگذاری نقش ها هنگام ارجاع به اسکریپت های بخش کاربر و تغییر انتخابگرها
- تفاوت در عملکرد CSS در مرورگرهای مختلف که می تواند برای برنامه نویسان مشکل ایجاد کند.
- دسترسی به ایجاد تغییرات به دلیل ماهیت منبع باز CSS می تواند برنامه نویسان را با تغییرات ناخواسته ای که می تواند ظاهر کلی سایت را تحت تاثیر قرار دهد، به دام بیاندازد.
ریسپانسیو با css
همانطور که می دانید در گذشته اکثر مردم به گشت و گذار در اینترنت و مشاهده صفحات وب از طریق سیستم های کامپیوتری می پرداختند. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، دسترسی به اینترنت با وسایلی مانند گوشی، تبلت، ساعت هوشمند و غیره افزایش یافته است.
سفارشی کردن صفحات وب سایت مانند واکنش گرا کردن آنها است. به عبارت دیگر، به این معنی است که شما می توانید صفحات وب سایت را در وضوح های مختلف، بدون ایجاد اختلال در صفحه مورد نظر مشاهده کنید. پیاده سازی این ویژگی با فریمورک های نوشته شده برای CSS بسیار آسان و سریع شده است.
آشنایی با نسخه های CSS
هر یک از نسخه های CSS برای تکمیل نسخه قبلی و ارائه ویژگی های جدید معرفی شده اند که در این قسمت به توضیح مختصر آن ها می پردازیم. وجود نسخه های متعدد CSS می تواند برای کسانی که با آن آشنایی ندارند گیج کننده باشد، اما معرفی این نسخه ها اشاره ای کوتاه به تاریخچه CSS و صرفا به منظور آشنایی با آن است، زیرا امروزه نسخه های سوم و چهارم بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
CSS1
اولین نسخه CSS که به طور رسمی در سال ۱۹۹۶ معرفی شد، CSS 1 بود.
با معرفی نسخه های جدیدتر، استفاده از CSS 1 در حال حاضر منسوخ شده است. برخی از ویژگی های کلیدی این نسخه از CSS به شرح زیر است:
- ویژگی های فونت مانند ایجاد سبک و تنظیم فونت و تاکید را اضافه کنید
- امکان تغییر رنگ، اختصاص رنگ به پس زمینه و سایر عناصر به متن
- امکان تنظیم فاصله بین کلمات و خطوط در متن (تراز)
- امکان افزودن حاشیه، حاشیه و صفحه وب
- توانایی طبقه بندی گروهی از صفات
CSS2
این نسخه در سال ۱۹۹۸ معرفی شد و برخی از ویژگی های جدید عبارتند از:
- امکان تنظیم موقعیت اشیا به سه صورت ثابت، متغیر و وابسته به اشیاء دیگر
- انواع فایل های چند رسانه ای را بشناسید
- قابلیت های طراحی متن، مانند تنظیم عمودی نوشتار
این نسخه دارای دو تغییر CSS 2.1 و CSS 2.2 بود اما به طور کلی استفاده از این نسخه امروزه توصیه نمی شود.
CSS3
CSS 3 در سال ۱۹۹۹ معرفی شد و به عنوان یک تحول مهم در بهبود نسخه های CSS در نظر گرفته شد. این نسخه ساختاری ماژولار دارد و عملکردهای آن در قالب چندین ماژول در اختیار طراحان قرار می گیرد.
تا سال ۲۰۱۲، حدود ۵۰ ماژول معرفی شد که امکاناتی مانند استفاده از تصویر در پس زمینه، افزودن فرم های چند ستونی و غیره را برای طراحی وب سایت فراهم می کند.
CSS 4
در واقع استانداردی به نام CSS 4 وجود ندارد، زیرا توسعه دهندگان CSS 3 هر یک از ماژول ها را توسعه داده و بهبود بخشیده اند و این سطح در واقع از تعدادی ماژول سطح ۴ تشکیل شده است. برخی از این ماژول ها Image Value، Background و Selectors هستند که بسیار کاربردی هستند.
پشتیبانی مرورگر برای CSS
در سال های اولیه ای که CSS معرفی شد، بسیاری از مرورگرها توانایی تفسیر و تجزیه کدهای آن را نداشتند. به همین دلیل، توسعه دهندگان مجبور شدند از تکنیکی به نام CSS Hack استفاده کنند. با این تکنیک، برنامه نویسان مشخص می کنند که قسمت هایی از CSS که در مرورگر پشتیبانی نمی شوند، نمایش داده نشوند.
پس از آن اینترنت اکسپلورر ۳ شروع به پشتیبانی از کدهای CSS کرد و در سال ۲۰۰۸ در نسخه هشتم توانست از CSS 2 به طور کامل پشتیبانی کند. امروزه اکثر مرورگرها از CSS پشتیبانی میکنند، اما هنوز هم میتوان نسخههای CSS را توسعه داد.
نتیجه css چیست؟ و چگونه css یاد بگیریم ؟
در این مقاله درباره سوال css چیست ؟ صحبت کردیم و دیدیم که کاربردهای اصلی css عبارتند از و چه مزایایی به ما می دهد. و چطور میتوانیم css یاد بگیریم ؟ اما به یاد داشته باشید که برای طراحی سایت، فقط یادگیری CSS کافی نیست و باید HTML و جاوا اسکریپت را نیز یاد بگیرید.
استفاده از آموزش ها و تمرین های پروژه محور قطعا زمان یادگیری شما را کوتاه می کند و پس از چند هفته می توانید از توابع CSS در کدهای خود استفاده کنید. مطالب ارائه شده در Seven Learn به شما در آموزش اولیه و آمادگی برای کار با CSS کمک می کند.
admin
آخرین مطالب
معرفی برترین قالب های وردپرسی برای سایت رستورانی
برند منشن چیست و چه تأثیری در سئو دارد؟
با متغیرهای اسنیپت یوآست سئو بیشتر آشنا شوید
دسته بندی ها
مقالات مرتبط
زامبی پیج چیست؟ تاثیر Zombie Page بر سئو چقدر است؟
در این مقاله سعی داریم به سوال زامبی پیج چیست پاسخ دهیم. همچنین به راهکارهایی برای حل آن میپردازیم. همانطور
معرفی برترین قالب های وردپرسی برای سایت رستورانی
آوین طرح نیز قالب وردپرس ویژهای را برای رستورانها، فستفودها و کافهها عرضه کرده است که با صفحهساز المنتور سازگار
برند منشن چیست و چه تأثیری در سئو دارد؟
اگر از قدیمیها در مورد اعتبار و شهرت کاسبهای بازار در گذشته بپرسید؛ احتمالاً داستانهای جالبی برای تعریف کردن برای
با متغیرهای اسنیپت یوآست سئو بیشتر آشنا شوید
افزونه یوآست سئو، مثل یک دستیار حرفه ای برای سئو کردن سایت عمل میکنه. علاوه بر این، متغیرهای افزونه یوآست