سئوی خارجی یا Off Page SEO به کلیه اقدامات و استراتژی های بهینه سازی وب سایت گفته می شود که خارج از وبسایت انجام می شود و به افزایش اعتبار، ارتباطات و لینکسازی خارجی به وب سایت کمک می کند. در واقع این مفهوم در مورد بهبود رتبه سایت در نتایج موتورهای جستجو از طریق فعالیت های خارجی می باشد. در این مقاله همراه با پویان توسعه باشید تا تمامی آن چیزی که نیاز دارید تا سئو خارجی را به خوبی درک کنید را به شما ارائه دهیم.
مفهوم سئو خارجی (Off Page SEO)
وبسایت شما نماینده ای از برند و هویت کسب و کار شما در عصر دیجیتال به حساب می آید. شما هر چقدر هم از لحاظ سئو داخلی و سئو تکنیکال و تجربه کاربری سعی کنید تا وبسایت خود را در بهترین حالت خود قرار دهید، ولی باز هم موردی که به وجود می آید این است که، خدمات، هویت و کسب و کار شما نیاز به دیده شدن، برندسازی و افزایش رتبه در موتور های جستجو دارد تا در معرض دید کاربران فضای اینترنت قرار گیرد.
همچنین بخوانید : چک لیست سئو ۲۰۲۴
به همین منظور ما نیاز به فعالیت هایی خارج از وبسایت خودمان داریم تا بتوانیم اعتبار و مقبولیت وبسایت خود را برای ربات ها و خزنده های موتور های جستجو و بخصوص گوگل تا حد زیادی افزایش دهیم. به قول معروف زمانی که از شما و برندتان در وبسایت های دیگر صحبتی می شود و یا لینک صفحات مهم وبسایت شما در منابع و وبسایت های دیگر قرار می گیرد، شما با خرید یا ثبت هر بک لینک یک تایید یا امتیاز مثبت به کارنامه یا پروفایل لینکسازی خود اضافه می کنید. با افزایش تعداد لینکهای معتبر وبسایتتان (با استراتژی لینکسازی مناسب) می توانید با سرعت بیشتری رتبه های صفحات خود را در نتایج جستجوی کاربران افزایش هید.
البته باید به این نکته توجه کنید که زیاده روی و استفاده از لینک های بی کیفیت می تواند ضرری جبران ناپذیر به تمامی زحمات و هزینه های شما وارد کند. پس بایستی هوشمندانه و دقیق سئو خارجی خود را بهینه سازی کنید.
همچنین بخوانید : افزایش سرعت وردپرس
تفاوت سئو خارجی و داخلی
سئو یا بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو یک اصطلاح مهم در زمینه فعالیت هایی که همه در مورد بهبود رتبه وب سایت ها در نتایج موتورهای جستجو هستند، می باشد. در این زمینه دو مفهوم کلیدی به نام های سئو خارجی و سئو داخلی وجود دارد. همانطور که از نام آن ها پیداست یکی در مورد بهینه سازی وبسایت خارج از خود سایت (Off Page SEO) و یگری بهینه سازی و بهبود عملکرد آن (On Page SEO) می باشد.
در نتیجه همانطور که مشاهده می شود سئو داخلی و سئوی خارجی، وب سایت ها را از جنبه های مختلف بهینه می کنند. ترکیب هوشمندانه این دو استراتژی می تواند به شما در رسیدن به اهداف خود در گوگل و سایر موتور های جستجو کمک کند و ترافیک و سطح دسترسی وبسایت شما را برای کاربران اینترنت افزایش دهد.
بیشتر بخوانید: سئو داخلی (On Page Seo) چیست؟
۱۰ نکته کلیدی برای بهبود سئو خارجی
در ادامه ۲۰ نکته طلایی برای بهبود نتایج جستجو و سئو خارجی وبسایت شما می پردازیم:
۱.تولید محتوای با ارزش:
ایجاد محتوای ارزشمند کلید موفقیت در سئوی خارجی وبسایت شماست. محتوای ارزشمند لینک های خارجی را از منابع معتبر جذب می کند و اعتبار وبسایت را افزایش می دهد. این لینک ها به بهبود رتبه سایت و دیده شدن سایت شما در نتایج جستجو کمک می کنند.
محتوای منحصر به فرد، مفهومی و مخاطب محور، ارتباطات قوی تری با وبسایت های دیگر ایجاد می کند و این ارتباطات تاثیر بیشتری بر بهبود سئوی خارجی خواهند داشت.
۲. خرید بک لینک با کیفیت:
خرید بک لینک می تواند راهی برای افزایش اعتبار و رتبه وبسایت در موتورهای جستجو باشد. اما بک لینک ها باید با دقت و از منابع معتبر تهیه شوند. لینک های مرتبط و با کیفیت می توانند تاثیر مثبت داشته باشند، اما لینک های نامربوط و مصنوعی می توانند به وب سایت آسیب بزنند. بهتر است با تحقیق و انتخاب دقیق، بک لینک های ارزشمند را با توجه به موضوع سایت خود انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: خرید بک لینک راهکاری تضمینی برای افزایش رتبه وبسایت
۳. تبادل لینک با وبسایت های مرتبط:
تبادل لینک یک روش سئوی خارجی است که در آن وب سایت ها توافق می کنند که به یکدیگر لینک دهند. این روش می تواند به افزایش لینک های خارجی و اعتبار وب سایت کمک کند. اما باید اطمینان حاصل کنید که لینک های دریافت شده مرتبط هستند و ارزش دارند.
تبادل لینک های غیر مرتبط و مکرر می تواند به جای کمک به بهبود سئو، به سایت آسیب برساند. قبل از تبادل لینک، بهتر است وبسایت ها را با دقت انتخاب کنید و مطمئن شوید که این روش بهینه سازی طبق استانداردهای معتبر انجام می شود.
۴. استفاده از پتانسیل های شبکه های اجتماعی:
استفاده از رسانه های اجتماعی در سئوی خارجی یک راه موثر برای جذب لینک های خروجی و افزایش سطح آگاهی کاربران شبکه های اجتماعی از وبسایت شماست. این پلتفرمها امکان اشتراکگذاری محتوا، ارتباط با بلاگر ها و اینفلوئنسر ها و تبادل نظر با کاربران را فراهم میکنند.
با ایجاد محتوای مفهومی و جذاب و به اشتراک گذاری آن در شبکه های اجتماعی می توانید لینک های خارجی با کیفیت را جذب کنید. علاوه بر این، ارتباط با اینفلوئنسرها در این پلتفرم ها می تواند به افزایش اعتبار برند و اعتبار سایت کمک کند.
۵. سئو محلی و دریافت لینک از وبسایت های محلی
یکی از فاکتور های اساسی گوگل برای اعتبار دهی به وبسایت ها توسط الگوریتم های گوگل، توجه آن ها به سئو محلی و شناخته شدن کسب و کار در محل فعالیت خود می باشد. پس با لینکسازی در وبسایت هایی که در زمینه شغلی و فعالیت شما همسو می باشد، می توانید در صدر نتایج جستجوی کاربران اطراف خود باشید.
۶. استفاده از بازاریابی ویدیویی (ویدیو مارکتینگ)
با توجه به تغییر و تحولات اخیر دنیای دیجیتال، محتوای ویدیویی بسیار بیشتر از قبل مورد توجه می باشد. کمپانی هایی که امکان آپلود محتوای ویدیویی توسط کاربران را می دهند و از طریق وییو تبلیغات را به خود جذب می کنند.
این امکان را به تمامی کاربران و کسب و کار ها داده اند که به صورت کاملا رایگان محتوای خود را به مخاطبان خود نمایش داده و حتی درون وبسایت خود قرار دهند. شما می توانید با تولید محتوای ویدیویی هدفمند و مستمر و قرار دادن آن درون وبسایتتان، حجم بیشتری از محتوا را چاشنی جذابیت بصری به کاربران خود ارائه دهید و از نتایج آن لذت ببرید.
بیشتر بخوانید : مشاوره سئو
نمونه های این گونه وبسایت ها:
- آپارات
- یوتیوب
- نماشا
- اینما
۷. بازاریابی محتوایی (Content Marketing):
محتوا ارزشمند و هدفمند مهمترین دارایی هر وبسایتی می باشد. بدون محتوا عملا هیچ وبسایتی نمی تواند به فعالیت خود ادامه دهد. با توجه به تغییر سلیقه کاربران از طریق ارائه محتوای جذاب توسط رقبا بایستی یک دید بلند مدت و دقیق از تولید محتوای متنی، تصویری و صوتی در قالب محتوای صفحات وبسایت خود داشته باشید.
هر چقدر برای کاربران خود محتوای ارزشمند تولید کنید و کاربران وفادار برای خود دست و پا کنید، امکان فروش کالا و خدمات هم برای شما بیشتر از پیش به وجود می آید. زمانی که محتوای کاربرپسند برای صفحات خود تولید می کنید به نوعی غذای خوش طعم و با عطر مناسب برای کاربران خود تهیه کرده اید پس بایستی بعد از آن منتظر بازخورد های مناسبی هم باشید.
همچنین بخوانید : CTR چیست؟
۸. شرکت در همایش، جشنواره ها و ایونت های حضوری
یکی از کار هایی که برای سئو خارجی وبسایت خودتان بایستی انجام دهید، این است که به طور بی رحمانه ای در همه جا حضور داشته باشید. مردم باید شما را ببینند تا متوجه تمایز شما با دیگر کسب و کار ها شوند. پس برای برندسازی حرفه ای و شانس بیشتر فروش کالا و خدماتتان بهتر است صریح باشید و هر آنچه که هستید را به کاربرانتان نمایش دهید تا هیچ جای ابهامی برای آن ها باقی نماند.
۹. تبلیغات کنید!
برای دیده شدن باید هزینه کنید، هیچ تبلیغات رایگانی به غیر از استفاده از تکنیک های وایرال مارکتینگ یا بازاریابی ویروسی، جواب نخواهد داد. پس برای راحتی کار خود بایستی هزینه ای برای تبلیغات بنر وبسایت یا بک لینک های سایدبار در وبسایت های معتبر خبری و پربازدید و مرتبط با کسب و کار خودتان کنار بگذارید. با ادامه روند تبلیغات کم کم نتایج پدیدار خواهند شد.
۱۰. بررسی نحوه عملکرد رقبا
همیشه این نکته را باید توجه کنید که رقبا هیچگاه عقب نمی کشند و در جنگ رسیدن به کلمات کلیدی با جستجوی بالا، رقابت شدیدی دارند. پس با بررسی ثانیه به ثانیه رقبای خود همیشه یک قدم جلوتر از آن ها گام بردارید. مسیر سئو یک مسیر طولانی و پر از مشکلات و سختی است پس مستمر و با پشتکار بالا به سئو داخلی و سئو خارجی وبسایت خودتان توجه کنید و با ترکیب این دو استراتژی به فروش بالای محصولات خود دست پیدا کنید.
همچنین بخوانید : آموزش تحقیق کلمات کلیدی برای سئو و تولید محتوا
لینکسازی خارجی چیست؟
استاندارد های اصولی سئو و لینکسازی خارجی
۱. ارتباط محتوا:
بک لینک ها باید با موضوع و محتوای سایت شما مرتبط باشند. این لینک ها به موتورهای جستجو نشان می دهد که سایت شما به عنوان یک منبع قابل اعتماد در یک زمینه خاص مورد تایید می باشد.
۲. دریافت لینک از منابع معتبر:
بک لینک ها باید از وب سایت ها و منابع قابل اعتماد و معتبر برای موتور های جستجو، دریافت و یا ساخته شوند. منابع خبری، وب سایت های دانشگاهی، وب سایت های تخصصی، شبکه های PBN استاندارد و مجلات آنلاین به طور کلی منابع معتبری هستند.
۳. ساخت لینک در وبسایت های متنوع:
دریافت بک لینک از وبسایت های مختلف و دامین های متعدد با کیفیت در نظر الگوریتم های گوگل ایده آل است. وبسایت های مختلف می توانند به بهبود تنوع پروفایل بک لینک شما و جلوگیری از ایجاد موارد تکراری کمک کنند.
۴. عدم تلاش برای دور زدن الگوریتم های گوگل:
از فعالیت اسپم، لینکسازی با تعداد بالا در مدت زمان کوتاه، تکنیک های سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO) پرهیز کنید. چرا که تمامی این فعالیت های مشکوک در بلند مدت باعث آسیب های جدی و حذف رتبه وبسایت شما در نتایج جستجو شود. با فعالیت طبیعی و ساخت بک لینک در قالب رپورتاژ آگهی می توانید به اهداف خود دست پیدا کنید
۵. ایجاد ارزش افزوده برای کاربران:
وب سایت شما باید محتوا و اطلاعات ارزشمندی را در اختیار کاربران قرار دهد. پس برای صفحاتی لینکسازی خارجی و سئو خارجی انجام دهید که اطلاعاتی را به کاربر اضافه می کند و یا نیاز های کاربران را برطرف کند.
۶. لینکدهی به صفحات مناسب:
ابتدا رپورتاژ آگهی مناسب محتوای صفحه مورد نظر خود جهت بهبو سئو خارجی آن بنویسید و درون آن لینک های خود را قرار دهید تا ارتباط بین رپورتاژ آگهی و صفحه وبسایت شما به خوبی برقرار شود.
۷. ساختار لینکسازی:
انکر تکست یا Anchor Text (متنی که به صفحه شما لینک می دهد) باید دارای معنا باشد. استفاده از کلمات کلیدی مناسب و تنوع انکر تکست به بهبود ساختار لینکسازی خارجی و سئو خارجی وبسایت شما کمک می کند.
۸. نسبت تعداد لینک ها به محتوا:
تعداد بک لینک ها باید با حجم و کیفیت محتوای سایت شما مطابقت داشته باشد. لینک ها باید به محتوای شما اشاره داشته باشند پس بایستی از صفحه ای با محتوای مرتبط و همچنین با تعداد کلمات بالا دریافت شود تا اعتبار بهتری به وبسایت شما و صفحه مورد نظر شما دهد.
۹. اصول Nofollow و Dofollow:
لینک های “Nofollow” به موتورهای جستجو نشان می دهد که نباید انکرتکست و لینک نوفالو را دنبال کنند که همین مساله باعث عدم انتقال اعتبار بک لینک به صفحه وبسایت شما می شود. لینکهای نو فالو تنها با هدف برنسازی و متعادل کردن تعداد بک لینک های DoFollow به وجود می آیند. لینکهای Dofollow به موتورهای جستجو نشان میدهند که لینک به یک صفحه ایندکس شده ارجاع داده شده است و میتواند بر رتبهبندی صفحه مورد نظر تأثیر بگذارد. حفظ تعادل بین این دو نوع لینک بسیار مهم است.
وبسایت های رایگان برای بهبود سئو خارجی
- Medium.com
- Reddit.com
- HubPages.com
- Behance.net
- Quora.com
- Weebly.com
- Tumblr.com
- Jimdo.com
- Blogfa.com
- Plurk
جمع بندی
سئو خارجی به عنوان یک استراتژی کلیدی برای بهبود رتبه و اعتبار وب سایت ها در موتورهای جستجو می باشد. ارتباط با وبسایت ها ، لینکسازی خارجی معتبر و با کیفیت می تواند اعتبار وبسایت را افزایش دهد، رتبه بندی را بهبود بخشد و ترافیک بیشتری را به سایت شما هدایت کند. بنابراین در استراتژی های بازاریابی آنلاین به سئو خارجی به عنوان یک ابزار حیاتی نگاه کنید و آن را در ترکیب با سایر تکنیک ها برای دستیابی به موفقیت در دنیای دیجیتال در نظر بگیرید.