گام بزرگ در تکمیل ساخت تلسکوپ فضایی نسل بعدی ناسا برداشته شد


دانشمندان مسئول ساخت تلسکوپ فضایی «نانسی گریس رومن» ناسا، می‌گویند به دستاوردی مهم در زمینه‌ی ساخت این رصدخانه دست یافته‌اند. نانسی گریس رومن، تلسکوپ فضایی نسل بعدی است که قصد دارد به پرسش‌های مهم درباره‌ی ماده تاریک، سیارات فراخورشیدی و اخترفیزیک فروسرخ پاسخ دهد.

اوایل نوامبر، مجموعه اپتیکی تلسکوپ (OTA) که یکی از اجزای کلیدی نانسی گریس رومن محسوب می‌شود، از «راچستر»، نیویورک، جایی که توسط شرکت «ال۳هریس» طراحی و ساخته شده بود، به «مرکز پرواز فضایی گادرد» ناسا در «گرین‌بلت» مریلند تحویل داده شد.

مجموعه اپتیکی شامل آینه‌ای اصلی با فناوری پیشرفته است که برای جذب و متمرکز کردن نور ضعیف فروسرخ از کیهان دور طراحی شده و همچنین ۹ آینه دیگر را دربرمی‌گیرد که با دقت مهندسی شده‌اند. مجموعه اپتیکی به همراه تکیه‌گاه‌های ساختاری و الکترونیک پیشرفته‌اش به‌عنوان «چشم تلسکوپ» عمل خواهد کرد و امکان مشاهدات پیشگامانه را برای کشف رازهای جهان، فراهم می‌کند.

تحویل چشم تلسکوپ، گامی حیاتی در راستای راه‌اندازی تلسکوپ فضایی رومن به شمار می‌آید. انتظار می‌رود این تلسکوپ درک ما از کیهان را گسترش دهد و مطالعه انرژی تاریک، شکل‌گیری کهکشان‌ها و منظومه‌های سیاره‌ای فراتر از منظومه شمسی را متحول کند.

تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن، کاری را که تلسکوپ فضایی هابل با صدها تصویر انجام می‌دهد تنها با یک تصویر انجام خواهد داد

«اسکات اسمیت»، مدیر مسئول مونتاژ تلسکوپ در ناسا به اسپیس‌دات‌کام گفت: «پروژه‌هایی مانند این، از هر جنبه‌ای دارای برتری هستند. زیرا انگیزه برای رسیدن به کمال، هنگام ساخت و ارائه تلسکوپ فضایی که مرزهای مهندسی را برای پاسخ به سوالات علمی غیرممکن جابه‌جا خواهد کرد، تشدید می‌شود.»

رومن از ابزار رصدی پیشین خود، یعنی «تلسکوپ فضایی هابل»، پیشی خواهد گرفت و توانایی‌های پیشرفته‌تری برای بررسی آسمان در مقیاس بزرگ خواهد داشت.

اسمیت با اشاره به «تلسکوپ فضایی جیمز وب» ناسا، که با هزینه‌ی ۱۰ میلیارد دلار در دسامبر ۲۰۲۱ به فضا پرتاب شد، گفت: «دقیقاً مانند یک تلفن همراه که دارای چندین دوربین برای ثبت تصاویر با زاویه‌ی وسیع و زوم‌شده است، تلسکوپ‌های وب و رومن با هم کار خواهند کرد تا به بررسی جهان ما از دیدگاه‌های مختلف بپردازند. تکنولوژی و قابلیت‌های علمی رومن همچنین به‌عنوان گام حیاتی بعدی در راستای ساخت «رصدخانه جهان‌های سکونت‌پذیر‌» عمل خواهد کرد؛ تلسکوپی که درک ما از جهان را افزایش و جست‌وجوی سیارات دارای شرایط مناسب برای پشتیبانی از حیات را پیشرفت می‌دهد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همراه ما باشید

مقالات مرتبط