اولین گزارش سانحه هوایی در جهانی دیگر: علت سقوط هلیکوپتر اینجنیوتی معلوم شد
[ad_1]
«اینجنیوتی» اولین وسیلهی نقلیهی پرندهای بود که روی سیارهای دیگر به پرواز درآمد. این هلیکوپتر کوچک که بههمراه مریخنورد پرسویرنس ناسا به سیاره سرخ پرتاب شده بود، عملکردی شگفتانگیز و فراتر از حد انتظار سازندگانش داشت؛ اما در ۱۸ ژانویه ۲۰۲۴، اینجنیوتی دچار سانحه شد و به کار خود پایان داد.
اکنون پس از تقریباً یک سال، مهندسان آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) در کالیفرنیای جنوبی و شرکت هوافضای ارووایرونمنت با تکمیل ارزیابی تفصیلی خود از خطای رخداده در روز حادثه، اولین گزارش بررسی سانحهی هوایی در جهانی دیگر را منتشر کردهاند.
پژوهشگران در تحقیقات خود بدین نتیجه رسیدهاند که سامانهی ناوبری اینجنیوتی، مقصر حادثه بوده است. گمان میرود این سامانه با فراهمنکردن دادههای دقیق، موجب وقوع زنجیرهای از رویدادها شد که پایان ماموریت اینجنیوتی را در پی داشت.
هلیکوپتر مریخی ناسا در واپسین پروازش تا ارتفاع ۱۲ متری اوج گرفت، در جای خود شناور ماند و از زمین ماسهای زیرش عکسبرداری کرد. در ثانیهی ۱۹ام پرواز، اینجنیوتی فرود خود را آغاز کرد و ۱۳ ثانیه بعد روی سطح مریخ نشست؛ اما متاسفانه متحمل آسیب در پرههای خود شد.
زمین نسبتاً برهوت و بدون عوارض محل فرود احتمالاً عامل سرنگونی هلیکوپتر بود. بدون اجسام برای ردیابی، سامانهی ناوبری موقعیت دقیق خود را نمیدانست و همین مسئله موجب شد تا اینجنیوتی در هنگام فرود به صورت افقی درحال حرکت باشد. درنهایت هلیکوپتر واژگون شد و هر چهار پرهی آن شکستند.
[ad_2]