سایت لینک چیست؟ ۷ تکنیک مهم برای دریافت سایت‌لینک از گوگل


راهنمای مطالعه

مهم‌ترین هدف گوگل درک نیاز کاربران و پاسخ‌دهی سریع و مستقیم به سوالات آن‌ها است. به همین دلیل مدام شاهد بهبود و پویایی‌های فراوانی در الگوریتم‌های گوگل برای نمایش انواع نتایج متنی، بصری، اینفوگرافیک و سایر عناصر جذاب هستیم. طبیعی است که هرچقدر فضای اشغال‌شده توسط محتواهای یک وب‌سایت در صفحه نمایش نتایج جست‌وجو بیشتر باشد، شانس بیشتری برای دریافت کلیک و ترافیک توسط کاربران وجود خواهد داشت. یکی از مواردی که نه‌تنها توجه کاربران را به خود جذب می‌کند، بلکه باعث می‌شود کاربر سریع‌تر به پاسخ مورد نظرش دست یابد، سایت‌لینک‌ها هستند.

سایت‌لینک‌ها (Sitelinks) لینک‌هایی هستند که در زیر نتیجه جست‌وجو یا آگهی تبلیغاتی نمایش داده می‌شوند. این لینک‌های اضافه به صفحات دیگری از وب‌سایت نمایش‌داده‌شده در صفحه نتیجه گوگل اشاره دارند. سایت‌لینک‌ها ماهیت مسیریابی دارند و به جست‌وجوگران راه‌های بیشتری را برای ورود به صفحه مورد نظرشان از وب‌سایت شما نشان می‌دهند. هدف از نمایش سایت‌لینک بهبود تجربه جست‌وجوگر برای رسیدن به پاسخ مناسب است.

به‌عنوان مثال، در تصویر زیر، سایت‌لینک‌ها پایین URL اصلی به صفحات مختلفی از جمله صفحه «آموزش سئو»، «دوره سئو»، «آموزش تولید محتوا»، «کلاف محتوا» و «دوره جامع سئو Monster» دسترسی مستقیم می‌دهند.

سایت‌لینک چیست

متاسفانه، ما نمی‌توانیم مشخص کنیم که گوگل چه زمانی و چه لینک‌هایی را به‌عنوان سایت‌لینک در صفحه نتایج جست‌وجو نمایش دهد. بااین‌حال در ادامه این مطلب توضیحاتی ارائه می‌دهیم که می‌تواند احتمال نمایش سایت‌لینک‌ها را افزایش دهد.

انواع مختلف سایت لینک؛ از نتایج طبیعی تا تبلیغاتی

سایت‌لینک‌ها در طول سال‌های گذشته دست‌خوش تغییر و تکامل قرار گرفته است که به روش‌های مختلفی نمایش داده می‌شوند. موتور جست‌وجوی گوگل اغلب بعضی از موارد مانند تعداد سایت‌لینک‌ها یا نحوه نمایش آن‌ها را در صفحه نتایج جست‌وجو تغییر می‌دهد. در ادامه انواع مختلفی از سایت‌لینک‌هایی که گوگل امروزه به مخاطبان خود نشان می‌دهد، آورده شده است:

سایت‌لینک‌های ارگانیک؛ مختص رتبه یک گوگل

سایت‌لینک‌های طبیعی (Organic Sitelinks) که گاهی به آن‌ها سایت‌لینک‌های SEO نیز گفته می‌شود، معمولا برای جستجوهای مرتبط با برند ظاهر می‌شوند. این نوع از سایت‌لینک‌ها می‌توانند بین یک تا شش لینک اضافه از وب‌سایت را نمایش دهند. سایت لینک‌های ارگانیک فقط در بالاترین نتیجه جستجوی ارگانیک از نظر رتبه ظاهر می‌شوند، اما ممکن است همچنان بالاتر از این نتیجه تبلیغاتی نیز مشاهده کنید.

سایت لینک‌های ارگانیک تک‌خطی

سایت‌لینک‌های تک‌خطی معمولا به‌صورت چهار لینک در یک خط افقی زیر نتیجه جست‌وجوی ارگانیک نمایش داده می‌شوند. به این نوع از سایت‌لینک‌ها «سایت‌لینک‌های درون‌خطی» نیز می‌گویند. سایت‌لینک‌های تک‌خطی یا درون‌خطی اغلب به فهرست اصلی اشاره می‌کنند و ممکن است شامل سایر صفحات همان سایت یا بخش‌های خاصی از صفحه نمایش‌داده‌شده در SERP باشند.

سایت‌لینک‌های درون‌خطی یا تک‌خطی برخلاف لینک‌های سایت ارگانیک استاندارد توضیحات متنی ندارند؛ همچنین می‌توانند در سایر نتایج ارگانیک (نه فقط رتبه اول) ظاهر شوند. در تصویر زیر فهرست مطالب به‌عنوان سایت‌لینک‌های تک‌خطی، پایین URL اصلی مقاله نمایش‌داده‌شده ظاهر شده است:

سایت لینک‌های ارگانیک تک‌خطی

 

کادر جست‌وجوی سایت‌لینک‌های ارگانیک

کادر جست‌وجوی سایت‌لینک‌ها یک فیلد ورودی است که گاهی اوقات پایین نتیجه جست‌وجوی ارگانیک ظاهر می‌شود. کاربران می‌توانند بدون نیاز به کلیک و ورود به وب‌سایت، عبارت مورد نظرشان را در کادر جست‌وجوی سایت‌لینک وارد و آن را جست‌وجو کنند.

کادر جست‌وجوی سایت‌لینک‌های ارگانیک

 

اگر نمی‌خواهید کادر جست‌وجوی سایت‌لینک‌ها برای فهرست وب‌سایتتان ظاهر شود، تگ HTML زیر را در صفحه اصلی وب‌سایت خود قرار دهید:

<meta name=”google” content=”nositelinkssearchbox” />

البته ممکن است از زمان درخواست تا توقف نمایش کادر جست‌وجوی سایت‌لینک‌ها مدتی طول بکشد.

دارایی‌های پرداختی سایت‌لینک (Paid Sitelink Assets)

سایت‌لینک‌های پولی یا پرداختی دارایی‌هایی هستند که می‌توانند در تبلیغات نتایج جست‌وجوی گوگل و نتایج یوتیوب (در موبایل) ظاهر شوند. برای تنظیم این نوع از سایت‌لینک‌ها می‌توانید از طریق کمپین‌های گوگل ادز اقدام کنید.

در تصویر زیر نمونه‌ای از سایت‌لینک‌های گوگل ادز را مشاهده می‌کنید:

نمونه‌ای از سایت‌لینک‌های گوگل ادز

 

همچنین نمونه سایت‌لینک‌های پولی در یوتیوب برای یک تبلیغ ویدئویی مانند تصویر زیر است:

نمونه سایت‌لینک‌های پولی در یوتیوب

با استفاده از سایت‌لینک‌های تبلیغاتی شما روی آنچه می‌خواهید به مخاطبان نشان دهید، کنترل بیشتری خواهید داشت؛ اما مانند سایت‌لینک‌های ارگانیک نمی‌توانید زمان و نحوه نمایش محتوای تبلیغاتی خود را تغییر دهید.

مزایای شگفت‌انگیز سایت لینک برای سئو و برندینگ

سایت‌لینک‌ها به شما فرصت بیشتری برای دیده شدن در صفحه نتایج جست‌وجو می‌دهد. لینک‌های اضافه فضای بیشتری را در SERP اشغال می‌کنند و باعث متمایز شدن سایت شما از سایر نتایج جست‌وجو می‌شوند. به‌طور کلی، سایت لینک‌ها هم برای شما به‌عنوان صاحب یا مدیر وب‌سایت و هم برای مخاطبان هدف شما بسیار ارزشمند هستند و به عنوان یک kpi در سئو سایت در نظر گرفته می‌شود. در ادامه به بررسی مزایای سایت‌لینک‌ها می‌پردازیم:

  • ساده‌تر شدن سفر مخاطب: سایت‌لینک‌ها به مخاطبان اجازه می‌دهند صفحات عمیق‌تری از یک وب‌سایت را جست‌وجو کنند. در زیر هر سایت‌لینک ارگانیک یک متن توصیفی کوتاه قرار می‌گیرد که می‌تواند کاربر را تشویق به کلیک کند
  • بهبود نرخ کلیک (CTR): سایت‌لینک‌ها به‌دلیل اشغال فضای بیشتری در صفحه نتایج جست‌وجو، مشاهده‌پذیری لینک‌ها و نرخ کلیک را بهبود می‌بخشند
  • افزایش آگاهی از برند: با افزایش مشاهده‌پذیری سایت‌لینک‌ها، مخاطبان از وجود صفحات مهم شما مانند صفحه محصولات، خدمات و تماس با ما مطلع می‌شوند
  • افزایش اعتماد مخاطبان: گوگل فقط زمانی سایت‌لینک‌ها را نمایش می‌دهد که برای کاربران مفید باشد. بنابراین کسب سایت‌لینک در فهرست نتایج جست‌وجو می‌تواند نشان‌دهنده اعتبار و جایگاه وب‌سایت شما در دید گوگل و در نتیجه در دید کاربران باشد

به شما پیشنهاد می‌کنیم برای درک بهتر مفهوم نرخ کلیک، مقاله تکنیک‌های کاربردی افزایش CTR را مطالعه فرمایید.

تکنیک‌های دریافت سایت‌لینک از گوگل؛ معجزه کنید!

گوگل سایت‌لینک‌ها را به‌طور خودکار نمایش می‌دهد و گزینه‌ای برای فعال‌سازی آن‌ها وجود ندارد؛ بااین‌حال با انجام اقدامات زیر می‌توانید احتمال نمایش سایت‌لینک برای وب‌سایتتان را افزایش دهید و از مزایای آن‌ها بهره‌مند شوید:

البته توجه داشته باشید که با استفاده از تگ «noindex» می‌توانید تعیین کنید که چه صفحاتی به‌عنوان سایت‌لینک نمایش داده نشوند. اما چنانچه از این تگ به‌درستی استفاده نشود، ممکن است مشکلاتی در خصوص قابلیت خزش به وجود آید. اگر تا به حال درباره بودجه خزش چیزی نشنیده‌اید، سری به صفحه مقاله بودجه خزش چیست بزنید.

ساختار سایت شما باید منطقی و قابل درک باشد!

اگر ساختار وب‌سایت برای الگوریتم‌های گوگل قابل تشخیص نباشید، گوگل سایت‌لینکی برای آن وب‌سایت نمایش نمی‌دهد. یک معماری خوب برای وب‌سایت نه‌تنها به گوگل در پیدا کردن و ایندکس کردن صفحات وب‌سایت شما کمک می‌کند، بلکه آنچه را که کاربران به دنبالش هستند، به‌راحتی در اختیارشان قرار می‌دهد.

درصورت غیرمنطقی بودن ساختار سایت، گوگل ممکن است قادر به تشخیص اینکه آیا باید سایت‌لینک‌هایی را برای جست‌وجوها نمایش دهد یا خیر، نباشد. یک سایت با ساختار مناسب باید محتوای مرتبط با یک موضوع را با هم گروه‌بندی کند، این گروه‌ها را در یک سلسله مراتب منطقی سازماندهی کند و مهم‌ترین صفحات شما را برجسته سازد.

ساختار وب‌سایت برای الگوریتم‌های گوگل

 

یک نقشه سایت XML ایجاد کنید.

نقشه سایت XML یک فایل است که تمام صفحاتی را که باید توسط گوگل ایندکس شود، فهرست می‌کند. این نقشه سایت به گوگل کمک می‌کند صفحات را به‌صورت موثرتری پیدا کند و به همین خاطر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بسیاری از سیستم‌های مدیریت محتوا (مانند WordPress, Wix, Squarespace و Shopify) به‌صورت خودکار یک نقشه سایت XML برای شما ایجاد می‌کنند. بااین‌حال شما می‌توانید از یک تولیدکننده نقشه سایت (Sitemap generator) نیز استفاده کنید.

خزنده‌های گوگل می‌توانند نقشه سایت XML شما را به‌تنهایی پیدا کنند؛ اما توصیه می‌کنیم آن را به‌صورت دستی در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید. برای ثبت نقشه سایت وارد گوگل سرچ کنسول وب‌سایت خود شوید و از قسمت «Indexing» گزینه «Sitemaps» را انتخاب کنید.

 

ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول

در فیلد «Add a new sitemap» باید URL نقشه سایت XML خود را وارد کرده و سپس روی دکمه «Submit» کلیک کنید.

اضافه کردن سایت مپ در سرچ کنسول

 

لینک‌سازی داخلی صفحات استراتژیک را جدی بگیرید!

لینک‌های داخلی به موتورهای جست‌وجو کمک می‌کنند تا ساختار وب‌سایت و ارتباط صفحات آن با یکدیگر را درک کنند. ازهمین‌رو لینک‌سازی‌های داخلی ممکن است روی نمایش سایت‌لینک‌ها برای وب‌سایت شما در صفحه نتایج جست‌وجو تاثیر بگذارد.

با لینک‌دهی داخلی به صفحات مرتبط درون سایت خود، زمینه لازم به‌منظور درک محتوای صفحه را برای موتورهای جست‌وجو فراهم می‌کنید. همچنین با لینک‌سازی استراتژیک به گوگل نشان می‌دهید که صفحات لینک‌شده برای برند شما اهمیت ویژه‌ای دارند.

از انکرتکست مختصر و مرتبط غافل نشوید!

انکرتکست (Anchor text) متن قابل مشاهده یک هایپرلینک است. این متن به گوگل و کاربران کمک می‌کند تا موضوع صفحه لینک‌شده را متوجه شوند. استفاده از انکرتکست مختصر و مرتبط یکی از بهترین روش‌هایی است که گوگل برای دریافت سایت‌لینک توصیه می‌کند.

برای انتخاب انکرتکست مناسب، همواره از عبارت‌ها و انواع مختلفی استفاده کنید تا از بهینه‌سازی بیش از حد برای کلمات کلیدی جلوگیری شود. استفاده از ترکیب انواع انکرتکست به روش طبیعی بهترین شیوه برای انجام این کار است.

تگ‌های عنوان توصیفی بنویسید!

تگ عنوان (Title tag) یک صفحه اغلب به‌عنوان یک لینک قابل کلیک در نتایج جست‌وجو نمایش داده می‌شود. گوگل از تگ عنوان (به همراه سیگنال‌های دیگر بسیاری) برای درک موضوع صفحه شما و ارتباط آن با عبارات جست‌وجو استفاده می‌کند.

تگ عنوان شما باید محتوا را توصیف کند و شامل یک کلمه کلیدی مرتبط باشد. هرچند محدودیتی برای طول برچسب‌های عنوان وجود ندارد، اما سعی کنید آن‌ها را بین ۵۰ تا ۶۰ کاراکتر نگه دارید؛ زیرا گوگل ممکن است تگ‌تایتل‌های طولانی را در نتایج جست‌وجو کوتاه کند.

از رتبه‌بندی سایتتان برای نام برند خود مطمئن شوید!

ازآنجایی‌که گوگل اغلب سایت‌لینک‌ها را برای جست‌وجوی نام برند با رتبه برتر تولید می‌کند، مطمئن شوید که برندتان در صدر نتایج جست‌وجوی گوگل قرار دارد. اگرچه این چیزی نیست که بتوانید به‌طور مستقیم آن را کنترل کنید، اما می‌توانید با انجام اقداماتی شانس خود را برای قرار گرفتن نام برندتان در رتبه برتر SERP تاثیر بگذارید.

نام برندتان را در قسمت‌های مرتبط در صفحات و داخل محتوای وب‌سایت ذکر کنید و به استفاده از آن در لینک‌سازی داخلی، تگ‌های عنوان و ساختار کلی وب‌سایت توجه ویژه‌ای داشته باشید.

از طریق شبکه‌های اجتماعی و روابط عمومی دیجیتال آگاهی از برندتان را افزایش دهید. انجام چنین کارهایی شاید به‌طور مستقیم بر رتبه‌بندی یا توانایی شما برای دریافت سایت‌لینک تأثیر نگذارد، اما هرچه گوگل بیشتر وب‌سایتتان را درک کند، شانستان برای دریافت سایت‌لینک نیز بیشتر خواهد شد.

از داده‌های ساختاریافته برای موتورهای جستجو بهره ببرید!

داده‌های ساختاریافته که به آن نشانه‌گذاری اسکیما نیز گفته می‌شود، کدی است که می‌توانید آن را به صفحات سایتتان اضافه کنید. کدهای اسکیما به درک گوگل از صفحه وب‌سایت کمک می‌کنند. انواع رایج داده‌های ساختاریافته عبارت‌اند از:

  • مقاله: از کدهای اسکیما برای اخبار، پست‌های بلاگ و صفحات مقاله استفاده می‌شود.
  • محصول: از داده‌های ساختاریافته می‌توان در صفحات محصول برای بیان جزئیات بیشتر مانند قیمت، در دسترس بودن و امتیاز محصول استفاده کرد.
  • کسب‌وکار محلی: این نوع داده‌ها برای اطلاع دادن به گوگل درباره جزئیاتی مانند ساعات کاری، آدرس و شماره تلفن به کار می‌روند.
  • رویداد: از کدهای اسکیما در صفحات رویداد خود برای اطلاعاتی مانند زمان و مکان استفاده کنید.
  • سازمان: از داده‌های ساختاریافته در صفحه اصلی خود برای اطلاعاتی مانند نام کسب‌وکار، لوگو و اطلاعات تماس خود بهره ببرید.

باتوجه‌به نحوه راه‌اندازی وب‌سایت، شما می‌توانید داده‌های ساختاریافته را به روش‌های مختلفی اضافه کنید. به‌عنوان مثال، اگر از وردپرس استفاده می‌کنید، افزونه‌هایی برای پیاده‌سازی نشانه‌گذاری اسکیما وجود دارد که انجام این کار را بسیار ساده می‌کند.

سایت‌لینک‌ها؛ متمایزکننده وب‌سایت شما از سایر نتایج جست‌وجو

تصرف بیشترین فضا در SERP برای نتایج ارگانیک یکی از مهم‌ترین اهداف برای سئو است که تاثیر آن را می‌توانید روی بازدید و نرخ کلیک مشاهده کنید. قرار گرفتن لینک صفحات مهم سایت (در سایت‌لینک‌های ارگانیک) و فهرست مطالب (در سایت‌لینک‌های تک‌خطی) در صفحه نتایج جست‌وجو کاربران را بیشتر با محتوای وب‌سایت درگیر می‌کند و باعث هدایت مستقیم مخاطب به صفحه مورد نظرش می‌شود.

آیا وب‌سایت شما تابه‌حال سایت‌لینک دریافت کرده است؟ برای دریافت سایت‌لینک تابه‌حال چه اقداماتی انجام داده‌اید؟ تجربیات ارزشمندتان را در قسمت نظرات با ما و سایر مخاطبان آکادمی وبسیما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همراه ما باشید

مقالات مرتبط