گوگل به صورت روزانه یک تا دو الگوریتم خود را منتشر میکند که هر کدام از آنها تاثیرات مربوط به خود را دارند. معمولا این الگوریتمها سروصدای زیادی به پا نمیکنند و چندان مورد توجه قرار نمیگیرد. اما آپدیت جدید هسته گوگل که در تاریخ ۱۱ اردیبهشت اتفاق افتاد کمی باعث نوسانات در نتایج جستجو شده است. در چنین شرایطی شما نیز باید کمی در نحوه تولید محتوا و سئو سایت خودتان تغییراتی ایجاد کنید.
این مقاله برندگان و بازندگان این بازی را تا حدود بسیار زیادی تعیین میکند و میتواند یک منبع مناسب برای افزایش اطلاعات باشد. با ما برای افزایش اطلاعات خودتان در این حوزه همراه باشید.
دقیقا چه اتفاقی در آپدیت جدید هسته گوگل افتاده است؟
هیچ کسی (البته به غیر از خود گوگل) دقیقا نمیداند که چه تغییراتی در هر بروزرسانی اتفاق میافتد. گوگل هرگز چنین رازهایی را فاش نمیکند تا از سوء استفادههای احتمالی جلوگیری کند. اما برخی از موارد که خود گوگل فاش کرده است. به طور کلی برای تجزیه و تحلیل جستجوی ارگانیک میتوانیم به دو مورد نگاه کنیم.
- Visibility: این مورد به ما نشان میدهد که یک دامنه در نتایج جستجوی گوگل وجود دارد. هنگامی که معیار دید افزایش مییابد، یک سایت برای کلمات کلیدی با حجم بالا رتبهبندی میشود که احتمالاً کلیکها را جذب میکنند.
- نوسان: در صورتی که Visibility کاهش پیدا کند به این معنی است که دامنه در حال از دست دادن کلمات کلیدی است. نوسان به افزایش یا کاهش شاخص دید گفته میشود.
ما میتوانیم بگوییم که بهروزرسانیهای اصلی چه زمانی بر یک وبسایت تأثیر میگذارند، زیرا معیار دید در طول یک دوره تعریفشده که با اعلام Google همسو است، به شدت افزایش یا کاهش مییابد. در ادامه به برخی از این تجزیه و تحلیلها میپردازیم.
پیشنهادی: رنکمث بهتر است یا یوآست سئو
چه کسبوکارهایی تحت تاثیر قرار میگیرند؟
بازاریابان در اوایل راهاندازی نوسانات و کاهش ترافیک در سایتها را مورد بحث قرار دادند.
دادههای حسگر Semrush نشان داد که بهروزرسانی می ۲۰۲۲ در مقایسه با آخرین بهروزرسانی اصلی در نوامبر ۲۰۲۱ ملایم بود. Mordy Oberstein مدیر برندسازی سئو wix دادههای سمراش را بررسی کرد و گفته است که هیچ کسبوکاری در آپدیت جدید گوگل مورد هدف قرار نگرفتهاند. او گفت که فکر نمیکند گوگل هیچ موضوع خاصی را مورد هدف قرار دهد و جای نگرانی وجود ندارد. وی توصیه کرد که مردم بیشتر به آن چه در سطح صفحه اتفاق میافتد توجه کنند تا درک بهتری را به دست بیاورند.
چه عبارتهای جستجویی تحت تاثیر قرار گرفت؟
در یک سمینار در ویکس، مارکوس توبر که موسس سرچمتریک است دادههای مربوط به حسگر سمروش را برای این که بفهمد چه کلمات کلیدی مناسب نیستند بررسی کرده است. او نوسانات کلمه کلیدی را برای هدف آن کلمه بررسی کرد. بر این اساس میتوان کلمات کلیدی را به چهار دسته تقسیم کرد:
- اطلاعاتی: از این نوع کلمات کلیدی برای پاسخ به یک سوال و یا رسیدن به یک اطلاعات خاص استفاده میشود.
- Navigational: برای رسیدن به یک صفحه خاص و یا یک سایت خاص استفاده میشود.
- برندها: برای این که به یک برند و یا سرویس خاص دسترسی پیدا کنیم.
- تراکنشی: قصد دارید یک اقدام و یا یک خرید را کامل کنید.
چه کسانی برنده و چه کسانی بازنده هستند؟
ما میتوانیم برندهها و بازندگان این بازی را بر اساس شاخص Sistrix کاملا مشخص کنیم. این شاخص در حقیقت بر اساس رتبهبندی کلمات کلیدی بر اساس حجم جستجو و احتمال کلیک تعیین میشود. به طور کلی بست وبسایت برتر در بریتانیان به شرح زیر تعیین شدهاند:
برندههای این لیست
آمازون بهترین فروشگاه اینترنتی و البته بهترین سایت در این لیست است. قطعا میدانید که این فروشگاه بزرگ روزانه چقدر فروش دارد و میتواند یک منبع عالی برای لوازمی باشد که دوست ندارید برای خرید آنها از منزل خارج شوید.
بهترین سایتهای ویدیویی نیز تیکتاک، یوتیوب، دیزنی و … است که استفاده از هر کدام از آنها میتواند فوقالعاده باشد.
قطعا تیکتاک بهترین سایت ویدیویی این لیست است چرا که توانسته تا حد فوقالعادهای مردم را سرگرم نگه دارد.
پیشنهادی: تاثیر آپتایم در سئو سایت چقدر است؟
بازندههای این لیست
حال که به طور کلی برندههای آپدیت جدید هسته گوگل را شناسایی کردم بهتر کمی هم به بازندهها بپردازیم. شما میتوانید در لیست زیر این افراد با ببینید.
با یک نگاه ساده به سایتها میتوانید ببینید که بازندههای اصلی این بازی وبسایتها خبری و منتشر کنندههای محتوا هستند. اصولا کلینویسانی که درباره همهچیز مینوشتند دیگر جایگاه خوبی ندارند و نمیتواند در صدر قرار بگیرند. در این لیست میتوان وبسایت بیبیسی را نیز مشاهده کرد که خود گویای این است که گوگل از چه افرادی خوشش نمیآید.
حال باید چکار کنیم؟
با آپدیت جدید هسته گوگل بازی به کلی عوض شده است. شاید در گذشته سایتهایی که تنها دیده شدن برای آنها اهمیت داشت میتوانستند به خوبی خودی نشان دهند اما حال دیگر اینطور نیست. اگر دوست دارید وبسایت شما دیده شود بهتر است که تنها در مورد یک حوزه تخصصی در آن شروع به تولید محتوا کنید تا رتبه بهتری را به دست بیاورید. اساسا وبسایتهایی رتبه خوبی میگیرند که محتوای تخصصی و مناسب کاربران را ارائه دهند پس محتوای مفید و تخصصی تولید کنید تا نگران آپدیتها نباشید.
سخن آخر
در این مقاله سعی شد به طور کلی به آپدیت جدید هسته گوگل و مشکلات احتمالی آن پرداخته شود. سعی کنید اگر سئوکار هستید و یا خودتان کارهای مربوط به سئوی سایت را انجام میدهید دائما اخبار مربوطه را دنبال کنید تا در صورت آپدیت الگوریتم دچار ضرر نشوید. اگر از مطالعه این مقاله لذت بردید در بخش نظرات انتقادها و پیشنهادهای خودتان را با ما در میان بگذارید. شاد و موفق و پیروز باشید.